Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για τις δύο πρώτες συνέχειες του «Avatar»

avatar
ΤΕΤΑΡΤΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ήδη ξεκίνησαν τα γυρίσματα των επόμενων δύο σίκουελ της σειράς, παρά το γεγονός ότι η πρώτη θα κυκλοφορήσει το 2020.

Εδώ και αρκετό καιρό ο James Cameron έχει ανακοινώσει τα φιλόδοξα σχέδιά του για τέσσερις συνέχειες στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «Avatar», η οποία έσπασε τα ταμεία το 2009. Σύμφωνα με μια νέα συνέντευξη της Sigourney Weaver στο Hollywood Reporter, τα γυρίσματα των δύο πρώτων συνεχειών ολοκληρώθηκαν.

Η δράση θα μεταφερθεί από τα τροπικά δάση στην θάλασσα.

«Μόλις τελειώσαμε τα γυρίσματα του 2 και 3» δήλωσε χαρακτηριστικά η χολιγουντιανή σταρ, η οποία έδωσε και ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις ταινίες. Ο χαρακτήρας που ενσαρκώνει στις δύο νέες ταινίες παραδόξως δε συσχετίζεται με αυτόν που υποδύθηκε στην πρώτη ταινία του 2009, την Dr. Grace Augustine. Παράλληλα σχολίασε πως οι συνέχειες θα μεταφέρουν τη δράση στις θάλασσες του μακρινού, μυστήριου πλανήτη, εξηγώντας πως οι ηθοποιοί και το συνεργείο έμαθαν να κάνουν ελεύθερες καταδύσεις για τις πολλές σκηνές κάτω από νερό.

Ο χαρακτήρας της Weaver στις νέες ταινίες δεν θα συσχετίζεται με την Dr. Grace Augustine.

Δεν έκρυβαν όμως και οι εκπλήξεις από τη συνέντευξη της Weaver, αφού έγινε γνωστό πως έχουν ήδη ξεκινήσει τα γυρίσματα των επόμενων δύο σίκουελ, παρά το γεγονός ότι η πρώτη από τις δύο που μόλις ολοκληρώθηκαν θα κάνει πρεμιέρα το 2020. Η αποκάλυψη της ηθοποιού ουσιαστικά διαψεύδει τον Cameron, ο οποίος έχει τονίσει στο παρελθόν πως το μέλλον της τέταρτης και πέμπτης ταινίας της σειράς εξαρτάται από την εμπορική επιτυχία της δεύτερης και της τρίτης.

Με την Fox να έχει επενδύσει στο franchise επιστημονικής φαντασίας μέχρι στιγμής πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, η κίνηση ίσως τελικά να μην εκπλήσσει ιδιαίτερα. Άλλωστε οι εισπράξεις της πρώτης ταινίας της σειράς άγγιξαν τα τρία δισεκατομμύρια στα box office, οπότε η Fox ευελπιστεί να έχει αντίστοιχα αποτελέσματα με τις συνέχειες.

H Weaver άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το «Alien 5».

Εκτός όμως το «Avatar», η Weaver αναφέρθηκε στην περίπτωση του «Alien 5». «Σχεδόν ξεκινήσαμε να το κάνουμε όταν δούλευα με τον James Cameron. Αλλά όταν τελειώσαμε με την Fox, ο Neill Blomkamp είχε αναλάβει τόσες δουλειές που μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε» δήλωσε η ηθοποιός. Στη συνέχεια η Weaver συμπλήρωσε πως τόσο η ίδια όσο και ο Cameron θεωρεί ότι ο σεναριογράφος κάνει εκπληκτική δουλειά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον ρόλο της Helen Ripley για μια πέμπτη φορά.