Ταινίες της εβδομάδας (1/11/2018)

bohemian-rhapsody
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο κινηματογραφικός Νοέμβριος μας υποδέχεται με φαντασμαγορικές παραγωγές που ξεχειλίζουν από δράμα, σασπένς και αγωνία.

«Bohemian Rhapsody»
H ραγδαία άνοδος της βρετανικής μπάντας των Queen μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο. Γνωρίζουν απαράμιλλη επιτυχία, αλλά σε μια απροσδόκητη τροπή ο ηγέτης τους, Φρέντι Μέρκιουρι παρατάει το συγκρότημα για να κάνει σόλο καριέρα. Εχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη συναυλία «Live Aid». Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, ο Φρέντι οδηγεί με γενναιότητα την μπάντα σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής.
Σκηνοθεσία: Dexter Fletcher, Σενάριο: Anthony McCarten και Peter Morgan, Ερμηνεύουν: Rami Malek, Joseph Mazzello, Aidan Gillen και Ben Hardy.

«Suspiria»
Απέραντο σκοτάδι στροβιλίζεται στο κέντρο μιας σχολής χορού διεθνούς φήμης. Σκοτάδι μέσα στο οποίο θα βυθιστεί η καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής, μια φιλόδοξη νέα χορεύτρια κι ένας ψυχοθεραπευτής, που βρίσκεται σε πένθος. Κάποιοι θα υποταχθούν στον εφιάλτη. Άλλοι - επιτέλους - θα ξυπνήσουν.
Σκηνοθεσία: Luca Guadagnino, Σενάριο: David Kajganich, Ερμηνεύουν: Dakota Johnson, Tilda Swinton, Chloë Grace Moretz και Lutz Ebersdorf.

«Peterloo»
Η ειρηνική συγκέντρωση στην Πλατεία Σεντ Πίτερς στο Μάντσεστερ αιματοκυλίστηκε και έγινε ένα από το πιο σκοτεινά και περιβόητα επεισόδια στην ιστορία της Αγγλίας. Η βρετανική κυβέρνηση διέταξε την καταστολή της συγκέντρωσης των 80.000 ανθρώπων που ζητούσαν πολιτικές αλλαγές και μέτρα ενάντια στη συνεχώς αυξανόμενη φτώχεια με αποτέλεσμα πολλοί να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες να τραυματιστούν. Η άγρια αυτή καταστολή και τα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν προκάλεσαν οργή σε όλη τη χώρα και επέφεραν ακόμα μεγαλύτερη κρατική καταστολή.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Mike Leigh, Ερμηνεύουν: Rory Kinnear, Maxine Peake, Pearce Quigley και David Moorst.

«Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια» (The Nutcracker and the Four Realms)
Oταν η Κλάρα βρίσκεται σ’ ένα παράξενο και μυστήριο παράλληλο κόσμο, επικεφαλής του οποίου είναι η απαστράπτουσα βασίλισσα της Χώρας των Ζαχαρωτών, Ζαχαρένια Νεράιδα, πρέπει να διασχίσει με θάρρος το Τέταρτο Βασίλειο και να αντιμετωπίσει την Κόκκινη Μητέρα για να ξαναφέρει την αρμονία στον αλλοπρόσαλλο αυτό κόσμο.
Σκηνοθεσία: Lasse Hallström και Joe Johnston, Σενάριο: Ashleigh Powell, Ερμηνεύουν: Mackenzie Foy, Keira Knightley, Morgan Freeman και Matthew Macfadyen.

«Motherland»
Ενας ράπερ προσπαθεί με κάθε πιθανό τρόπο να επικοινωνήσει με τη νεκρή μητέρα του. Σ' αυτή την παράλογη απαίτηση συναντά φανταστικούς χαρακτήρες, που όμως είναι αθάνατοι.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Γιώργος Ευθυμίου, Ερμηνεύουν: Γιώργος Ευθυμίου, Γιάννης Δεληβέης, Μαίρη Τσώνη και Αντώνης Σπίνουλας.

«Οι στάχτες μιας αγάπης» (Jiang hu er nv)
Η Κιάο γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια περιοχή εξόρυξης άνθρακα στη βορειοδυτική Κίνα. Ονομάστηκε Qiaoqiao και ερωτεύτηκε έναν jianghu άντρα. Η αγάπη τους και το μαρτύριο που τη συνοδεύει θα ανοίξει την ιστορία. Μέχρι το 2006 είναι και οι δύο μεσήλικες και τότε εκείνος φεύγει για την περιοχή Τρία Φαράγγια. Τον ακολουθεί εκεί, αλλά η σχέση τους είναι ήδη διαλυμένη. Ο Μπιν, μικρομαφιόζος, πέφτει θύμα μιας απόπειρας δολοφονίας, ενορχηστρωμένης από μια συμμορία λούμπεν νεαρών που θέλουν να αμφισβητήσουν την πρωτοκαθεδρία του. Η εσωστρεφής σύντροφος Κιάο, αποτρέπει την επικείμενη τραγωδία αλλά ένα παράνομο όπλο που βρίσκεται στην κατοχή της, την οδηγεί στην φυλακή για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Zhangke Jia, Ερμηνεύουν: Tao Zhao, Fan Liao, Yi'nan Diao και Xiaogang Feng.

«Η κατηγορούμενη» (Acusada)
H Ντολόρες ζει μια κανονική ζωή φοιτήτριας όταν η καλύτερη της φίλη δολοφονείται άγρια. Δύο χρόνια μετά, παραμένει η μόνη κατηγορούμενη για το έγκλημα και βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς δημοσιότητας. Η Ντολόρες ετοιμάζει την υπεράσπισή της με την υποστήριξη της οικογένειάς της, αλλά στην πορεία ανακαλύπτει πως κρυμμένα μυστικά την οδηγούν στην αμφιβολία για την αθώοτητά της.
Σκηνοθεσία: Gonzalo Tobal, Σενάριο: Ulises Porra και Gonzalo Tobal, Ερμηνεύουν: Lali Espósito, Leonardo Sbaraglia, Inés Estévez και Daniel Fanego.