Οι παραγωγοί του «The Walking Dead» ανακατεύουν την τράπουλα στον ένατο κύκλο

the-walking-dead-rick-grimes
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο ξαφνικός θάνατος του Rick Grimes αποτελεί οδηγό για περαιτέρω αλλαγές στην ροή της σειράς τρόμου του AMC.

Η δραματική σειρά τρόμου «The Walking Dead» μπήκε αισίως στην ένατη σεζόν και ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται τα σημάδια «κούρασης». Εδώ και καιρό η AMC έχει αντιληφθεί πως χρειάζονται ουσιαστικές αλλαγές στη σειρά και αναζητά νέους συνεργάτες, κάτι το οποίο γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό μετά τα απογοητευτικά νούμερα της πρεμιέρας.

Με την Angela Kang πλέον επικεφαλής της παραγωγής, έχουν ήδη δρομολογηθεί εξελίξεις, ανάμεσα σε αυτές και η αποχώρηση του κεντρικού σταρ της σειράς, Andrew Lincoln. Η είδηση είχε προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στους θαυμαστές της σειράς, αλλά φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό για να προσελκύσει νέους θεατές.

Αυτό οφείλεται κατά ένα βαθμό στην προβλεψιμότητα και την τυποποίηση της πλοκής στους τελευταίους κύκλους. Στην αρχή της σεζόν, οι ήρωες αναγκάζονται να αναζητήσουν ένα νέο σπίτι, έρχονται σε επαφή με νέους χαρακτήρες και οι όποιες μεγάλες εξελίξεις – βλέπε απροσδόκητη επιδρομή των ζόμπι και τον ξαφνικό θάνατο ενός αγαπημένου χαρακτήρα – λαμβάνουν χώρα στο midseason σχεδόν αποκλειστικά στο cliffhanger ή στο φινάλε κάθε κύκλου.

Έτσι λοιπόν πολλοί πίστευαν πως ο Rick Grimes θα ακολουθούσε το αντίστοιχο «δρομολόγιο» με αυτό του Glenn – δηλαδή με την πλοκή να χτίζει σταδιακά τις συνθήκες για έναν βίαιο και βαρυσήμαντο θάνατο, με τα απαραίτητα όμως fakeouts. Η Angela Kang είχε άλλη άποψη και πριν από μια εβδομάδα περίπου ανακοίνωσε μέσω Twitter πως ο Rick Grimes είχε μόλις δύο ακόμα επεισόδια.

O Daryl αναμένεται να αναλάβει ηγετικό ρόλο μετά τον θάνατο του Rick.

Όπερ και εγένετο, αφού στο τέλος του επόμενου επεισοδίου (και τέταρτο συνολικά για αυτή τη σεζόν) ο χαρακτήρας του Lincoln τραυματίζεται θανάσιμα, αφήνοντας άναυδους τους θεατές που δεν πίστευαν πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί τόσο νωρίς. Λογικά ο Rick Grimes θα συνεχίσει να εμφανίζεται μέχρι το τέλος του κύκλου, υπό μορφή flashback, αλλά μένει να φανεί κατά πόσο θα μπορέσουν οι υπόλοιποι χαρακτήρες να χαράξουν τον δικό τους δρόμο και να επαναφέρουν τη σειρά στις πρώην δόξες της.