Αποκαλύφθηκε ο ρόλος του Jeremy Irons στους τηλεοπτικούς «Watchmen»

Jeremy-irons Danny Moloshok
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο Βρετανός ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον ηλικιωμένο Adrian Veidt – δηλαδή τον Ozymandias – στη νέα σειρά παραγωγής του HBO.

Τους τελευταίους μήνες έχει γίνει γνωστό πως το HBO έχει ξεκινήσει την παραγωγή ενός πιλότου για μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο graphic novel, «Watchmen». Σε αντίθεση με την κινηματογραφική μεταφορά του Zach Snyder, η σειρά του HBO θα διαδραματίζεται σε μια «εναλλακτική πραγματικότητα» με την πλοκή να φημολογείται πως θα είναι αρκετά διαφορετική.

Ανάμεσα στα μέλη του καστ είχε ανακοινωθεί η συμμετοχή του Jeremy Irons, στον ρόλο ενός «ηλικιωμένου Βρετανού λόρδου», όμως, σύμφωνα με ένα άρθρο του /Film, ο οσκαρικός ηθοποιός θα ενσαρκώσει έναν πιο γνώριμο χαρακτήρα, αυτό του Adrian Veidt – του σατανικού και μακιαβελικού Ozymandias από την πρωτότυπη σειρά κόμικ. Η ιστοσελίδα ισχυρίζεται πως έχει «επιβεβαιώσει» την είδηση, αλλά το HBO δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση ή διευκρίνηση.

O Matthew Goode είχε ενσαρκώσει τον Adrian Veidt / Ozymandias στην κινηματογραφική μεταφορά που σκηνοθέτησε ο Zach Snyder το 2009.

Η αποκάλυψη του /Film δεν προκαλεί τόση εντύπωση, δεδομένου ότι σε φωτογραφίες της παραγωγής υπήρχαν εφημερίδες με την επικεφαλίδα πως ο Adrian Veidt έχει πεθάνει. Έτσι λοιπόν ο ρόλος του Irons ενδέχεται να είναι μικρός ή o χαρακτήρας του να εμφανίζεται σε flashbacks. Άλλωστε η πλοκή του πρωτότυπου κόμικ εξελίχθηκε στη διάρκεια πολλών δεκαετιών, με πολλές αναφορές και αναδρομές στο παρελθόν.

Μετά το «Legion» της Marvel, η Jean Smart θα παίξει στο «Watchmen» της DC.

Πέραν όμως της ταυτότητας του χαρακτήρα του Irons, το ίδιο άρθρο αποκάλυψε πως η Jean Smart από τη σειρά «Legion» θα εμφανιστεί στους τηλεοπτικούς «Watchmen» ως πράκτορας του FBI με επώνυμο Blake. Αυτό είναι το πραγματικό επώνυμο του Comedian, ένα βασικό μέλος των Watchmen, του οποίου ο βίαιος θάνατος ξετυλίγει το κουβάρι της πολύπλοκης ιστορίας. Μένει να φανεί εάν ο χαρακτήρας της Smart έχει σχέση με τον Comedian ή εάν πρόκειται για απλή συνωνυμία και φόρο τιμής στο κόμικ των  Alan Moore, Dave Gibbons και John Higgins.