Σατανιστές εναντίον Netflix και Warners λόγω της νέας «Sabrina»

the-chilling-adventures-of-sabrina
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Τα αμερικάνικα δικαστήρια θα πρέπει να αποφανθούν για τη χρήση ενός σατανιστικού συμβόλου στο ριμέικ της τηλεοπτικής σειράς.

Μετά την πετυχημένη επιστροφή του Archie και της παρέας του στο «Riverdale», ήρθε ένα ριμέικ της μάγισσας Sabrina από το Netflix και την Warner Brothers, σε μια νέα σειρά τρόμου, το «The Chilling Adventures of Sabrina». Η σειρά έκανε την πρεμιέρα της τον περασμένο μήνα στην πλατφόρμα streaming με θετικές κριτικές, ωστόσο υπήρξαν αρνητικές αντιδράσεις – τόσο από θαυμαστές των προηγούμενων, πιο ανάλαφρων σειρών, όσο και από μια σατανιστική ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σατανικός Ναός, μια μη θεϊστική θρησκευτική και πολιτική ομάδα των ΗΠΑ, κατέθεσε μήνυση κατά του Netflix και της Warner Brothers ζητώντας συνολικά 100 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση με τον ισχυρισμό πως οι παραγωγοί της σειράς χρησιμοποίησαν το σύμβολο τους - τον τραγόμορφο, φτερωτό δαίμονα Μπαφομέτ - χωρίς την απαραίτητη άδεια.

AP/REX/Shutterstock / Hannah Grabenstein

Ο Σατανικός Ναός έχει κάνει προσπάθειες να αναγερθεί το συγκεκριμένο άγαλμα σε δημόσιους χώρους, δίπλα σε υπάρχοντα θρησκευτικά σύμβολα.

Η συγκεκριμένη οργάνωση είναι κυρίως γνωστή για τις προσπάθειές της να αποσυρθούν θρησκευτικά σύμβολα από δημόσιους χώρους στις ΗΠΑ. Για να πετύχουν τον σκοπό τους έχουν καταθέσει αίτημα ώστε να ανεγερθεί ένα άγαλμα του Μπαφομέτ δίπλα στις αναπαράστασεις των Δέκα Εντολών που βρίσκονται στα Καπιτώλιο της Οκλαχόμα και του Αρκάνσας.

Netflix

Το άγαλμα της σειράς του Netflix μοιάζει εκπληκτικά με αυτό του Σατανικού Ναού, έχοντας μάλιστα δύο παιδιά στα πόδια του Μπαφομέτ.

Σύμφωνα με την μήνυση του Σατανικού Ναού, Netflix και Warner Bros χρησιμοποίησαν σε τέσσερα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ένα άγαλμα με πολλές ομοιότητες με το δικό τους σύμβολο. Παράλληλα, οι ενάγοντες ισχυρίζονται πως οι παραγωγοί χρησιμοποίησαν το άγαλμα για να προωθήσουν το στερεότυπο πως συμβολίζει το κακό. Το Variety επικοινώνησε με το Netflix για την υπόθεση, το οποίο παρέπεμψε στην Warner Brothers που με τη σειρά της αρνήθηκε να σχολιάσει.