Κάτι ετοιμάζει ο David Lynch

david-lynch
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο εμβληματικός σκηνοθέτης φέρεται να αναζητά χρηματοδότηση για να γυρίσει μια βιογραφική ταινία μεγάλου μήκους.

Έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια που ο David Lynch γύρισε την τελευταία του ταινία μεγάλου μήκους, το δραματικό θρίλερ «Inland Empire» με τους Laura Dern, Jeremy Irons και Justin Theroux το 2007, αλλά, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο σκηνοθέτης ετοιμάζεται να επιστρέψει με μια νέα βιογραφική ταινία.

Πιο συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Αμερικάνος σκηνοθέτης αναζητά χρηματοδότηση προκειμένου να γυρίσει μια ταινία με θέμα τη ζωή του θρυλικού καλλιτέχνη της blues, Robert Johnson. Η είδηση προέκυψε από μια νέα συνέντευξη του συγγραφέα Jeff Jackson στο Vulture, όπου πρότεινε το «Love in Vain: The Life and Legends of Robert Johnson» που έγραψε ο Alan Greenberg το 1983.

Wikipedia

Ο Robert Johnson θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς και καινοτόμους μουσικούς και πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες στην ηλικία των 27 ετών.

Μιλώντας για το βιβλίο, ο Jackson ανέφερε πως ο Lynch βρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης των απαραίτητων κονδυλίων για να μπορέσει να σκηνοθετήσει μια βιογραφική ταινία για τον αινιγματικό κιθαρίστα. Το σενάριο της ταινίας έχει γραφεί από τον ίδιο τον Greenberg πριν από πολλά χρόνια και εξιστορεί τη ζωή του Robert Johnson με αρκετά φανταστικά στοιχεία.

Το 2013 ο Lynch είχε τονίσει πως θα ήθελε πάρα πολύ να τη σκηνοθετήσει, συμπληρώνοντας όμως πως υπάρχουν αρκετά ζητήματα που θα έπρεπε να επιλυθούν ώστε να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεδομένου ότι ο σκηνοθέτης έχει θεαθεί να συζητά με το Netflix, φαίνεται πως ορισμένα από τα «ζητήματα» βρίσκονται κοντά σε επίλυση.