Στα δικαστήρια η J.K. Rowling με πρώην εργαζόμενή της

Jk-rowling
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η δημιουργός του Χάρι Πότερ ισχυρίζεται πως της έκλεψε αναμνηστικά και έκανε προσωπικές αγορές αξίας 24.000 λιρών.

Η συγγραφέας και δημιουργός του Χάρι Πότερ, J.K. Rowling, κατέθεσε μήνυση κατά της πρώην υπαλλήλου της, Amanda Donaldson, με τον ισχυρισμό πως χρησιμοποίησε μια επιχειρηματική πιστωτική κάρτα για προσωπικές συναλλαγές και ότι έκλεψε αναμνηστικά, συνολικής αξίας 23.696,32 λιρών.

Σύμφωνα με άρθρο του BBC, η Donaldson χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα της Rowling για να κάνει αγορές σε καταστήματα καλλυντικών Molton Brown αξίας 3.629 λιρών, στα καταστήματα καρτών Paper Tiger αξίας 2.139 λιρών, σε Starbucks αξίας 1.636 λιρών και στους φούρνους Bibi Bakery αξίας 823 λιρών. Η πρώην υπάλληλος φέρεται επίσης να αγόρασε και δύο γάτες για 1.200 λίρες. Η Rowling ισχυρίζεται πως η πρώην υπάλληλος της πήρε «χωρίς τη γνώση ή συγκατάθεσή της» πολλά ακριβά παιχνίδια και αναμνηστικά του Χάρι Πότερ.

Variety/REX/Shutterstock / Mark Von Holden

Η Donaldson εργάστηκε για την Rowling ως προσωπική βοηθός από τον Φεβρουάριο του 2014 έως τον Απρίλιο του 2017 και της είχε χορηγηθεί μια πιστωτική κάρτα ώστε να κάνει επαγγελματικές και προσωπικές αγορές για τη συγγραφέα. Παράλληλα είχε πρόσβαση σε ένα χρηματοκιβώτιο, από όπου φέρεται να έκλεψε 400 λίρες και άλλες 7.742 λίρες σε ξένα νομίσματα. Τελικά η Donaldson απολύθηκε το περασμένο έτος όταν έγιναν γνωστές οι «ατασθαλίες» της.

Από την πλευρά της η 35χρονη Donaldson διαψεύδει τους ισχυρισμούς και δήλωσε πως η πρώην εργοδότρια της «δεν υπέστη καμία απώλεια και δεν δικαιούται αποζημίωση». Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.