Αστέρες της showbiz απευθύνουν κάλεσμα αλληλεγγύης για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών

gerardbutler
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν λάβει εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Τρεις καταστροφικές πυρκαγιές μαίνονται στην Καλιφόρνια – δύο στα νότια της πολιτείας και μια στα βόρεια – με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι να αναγκαστούν να αφήσουν τα σπίτια τους. Παρά τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστικών αρχών, 31 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γης έχουν καεί.

Πολλοί αστέρες του κινηματογράφου και της μουσικής μένουν στις συγκεκριμένες περιοχές και αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την περιοχή, όπως η Lady Gaga, ο Will Smith, η Jessica Simpson και η Jennie Garth. Ορισμένοι, όπως η Kourtney Kardashian, η Alyssa Milano και η Iggy Azalea, ήταν τυχερές και τα σπίτια τους σώθηκαν, όμως άλλοι δεν ήταν τόσο τυχεροί, όπως ο Robin Thicke και ο Gerard Butler.

Το Σάββατο, ο Thicke είχε ανεβάσει μια φωτογραφία των πυκνών καπνών που πλησίαζαν το σπίτι του στο Μάλιμπου. Λίγες ώρες αργότερα η σύντροφός του, April Love Geary, μοιράστηκε μια φωτογραφία μέσω του Instagram Story, όπου δήλωσε πως το σπίτι τους καταστράφηκε. Σε επόμενη ανάρτησή του, ο Thicke ευχαρίστησε τους γενναίους πυροσβέστες και εθελοντές για τις προσπάθειές τους και έστειλε την αγάπη και τις προσευχές του σε όσους έχουν επηρεαστεί από τις πυρκαγιές.

Άτυχος ήταν και ο Gerard Butler, ο οποίος είχε σπίτι στην ίδια περιοχή, το οποίο καταστράφηκε. «Επέστρεψα στο σπίτι μου στο Μάλιμπου μετά την εκκένωση. Είναι σπαρακτικές οι στιγμές σε όλη την Καλιφόρνια» έγραψε ο ηθοποιός στο Instragram, εκθειάζοντας παράλληλα «το κουράγιο, το πνεύμα και τις θυσίες των πυροσβεστών».

«Δυστυχώς το σπίτι μου δεν μπόρεσε να σωθεί» έγραψε στο Instagram η Camille Grammer – πρώην πρωταγωνίστρια του «Real Housewives of Beverly Hills» – ευχαριστώντας παράλληλα τους πυροσβέστες που μπόρεσαν να σώσουν αυτοκίνητα και προσωπικά αντικείμενα. Η ίδια εξήγησε πως απομακρύνθηκε εγκαίρως από το σπίτι χάρη στη βοήθεια της αστυνομίας και των γειτόνων.

Η συμπρωταγωνίστρια της Grammer, Eileen Davidson, ανέφερε πως καταστράφηκε ο κήπος γύρω από το οικογενειακό της σπίτι, ενώ η Tracy Bregman της σαπουνόπερας «Ατίθασα νιάτα» σχολίασε πως «δεν έχει λόγια», ανεβάζοντας μια φωτογραφία από το σπίτι της παραδομένο στις φλόγες.

Πέραν από φωτογραφίες της πύρινης λαίλαπας, πολλοί αστέρες χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάλεσαν τους θαυμαστές τους να στηρίξουν τα θύματα της πυρκαγιάς και τις πυροσβεστικές αρχές, ενώ πολλοί συμμετείχαν στην κατάσβεση. Ο πρώην σύζυγος της Kendra Wilkinson, Hank Baskett, βοήθησε να σωθούν σπίτι στην περιοχή Καλαμπάσας, η Khloé Kardashian αγόρασε προμήθειες για τους πυροσβέστες, ενώ τα παιδιά και τα ανίψια του Rob Lowe βοήθησαν στις εκκενώσεις και στήριξαν τους πυροσβέστες.