Τελικά τι γνώμη έχει ο Ennio Morricone για τον Quentin Tarantino και τα Όσκαρ;

ennio-morricone Steve Bisgrove
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο πολυβραβευμένος συνθέτης διαψεύδει συνέντευξη όπου φέρεται να χαρακτήρισε τον σκηνοθέτη «κρετίνο» και τις ταινίες του «σκουπίδια».

Η γερμανική έκδοση του περιοδικού Playboy πρόσφατα δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον σπουδαίο Ιταλό μουσικοσυνθέτη Ennio Morricone, όπου φέρεται να αποκάλεσε τον Quentin Tarantino «κρετίνο» και να χαρακτήρισε τις ταινίες του «σκουπίδια». Η συνέντευξη προκάλεσε τεράστια εντύπωση, αφού πέραν της τιμητικής διάκρισης από την Ακαδημία, ο Morricone τιμήθηκε με Όσκαρ ήταν για τη μουσική που έγραψε για το «Οι μισητοί οκτώ» του Tarantino. Παράλληλα, ο μουσικοσυνθέτης φέρεται να χαρακτήρισε τα Όσκαρ «πομπώδη» και «βαρετά», ενώ ισχυρίστηκε πως δεν τον ενδιαφέρουν πραγματικά τα δύο Όσκαρ που έχει.

Μέσω μιας ανακοίνωσής του στο Hollywood Reporter, ο Morricone ισχυρίζεται πως «ουδέποτε έκανε αρνητικές δηλώσεις για την Ακαδημία, τον Quentin ή τις ταινίες του» και τόνισε πως έχει δώσει εντολή στον δικηγόρο του να κινηθεί νομικά κατά του περιοδικού για τη δημοσίευση της συνέντευξης. Παράλληλα ο Morricone υπογραμμίζει πως είναι χαρούμενος για τα Όσκαρ που έχει κερδίσει και ότι θεωρεί τις ταινίες του Tarantino κάθε άλλο παρά σκουπίδια.

REX/Shutterstock / Camilla Morandi

O Ennio Morricone διέψευσε την συνέντευξη του περιοδικού Playboy και τόνισε πως θεωρεί τον Quentin Tarantino ως έναν από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες της εποχής.

«Θεωρώ πως ο Tarantino είναι σπουδαίος σκηνοθέτης. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνεργασία μου μαζί του και τη σχέση που αναπτύξαμε τον καιρό που περάσαμε μαζί. Είναι θαρραλέος και έχει μεγάλη προσωπικότητα. Πιστώνω το Όσκαρ που κέρδισα, το οποίο είναι βεβαίως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην καριέρα μου, στη συνεργασία μας και είμαι για πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία να συνθέσω μουσική για την ταινία του» δήλωσε ο Morricone.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του, ο Ιταλός συνθέτης επανέλαβε προηγούμενες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες θεωρεί τον Tarantino ως έναν από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες της εποχής και εξήγησε πως δεν καταφερόταν με τόσο αρνητικό τρόπο κατά της Ακαδημίας, «ένα σημαντικό ίδρυμα το οποίο μου έχει δώσει δύο από τις πιο σημαντικές αναγνωρίσεις στην καριέρα μου».