Ταινίες της εβδομάδας (15/11/2018)

fantastic-beasts-the-crimes-of-grindelwald
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Έξι νέες ταινίες κυκλοφορούν από σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες, με τη συνέχεια στο «Φανταστικά ζώα» της J.K. Rowling να ξεχωρίζει.

«Φανταστικά Ζώα: Τα εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald)
Ο ισχυρός σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ καταφέρνει να διαφύγει από το Κογκρέσο Μαγείας της Αμερικής κα στόχος του είναι να συγκεντρώσει γύρω του, όσους περισσότερους συμμάχους μπορεί, ώστε να αναθρέψει καθαρόαιμους μάγους για να καταδυναστεύουν όλα τα άμαγα πλάσματα. Σε μια προσπάθεια ν’ ανατρέψει τα σχέδια του Γκρίντελβαλντ, ο Άλμπους Ντάμπλντορ καλεί τον πρώην μαθητή του Νιουτ Σκαμάντερ, που δέχεται να τον βοηθήσει, αγνοώντας τους κινδύνους που βρίσκονται μπροστά τους. Πολύ γρήγορα οι μάσκες θα πέσουν και οι διαχωριστικές γραμμές θα τεθούν, καθώς δοκιμάζεται η αγάπη και η αφοσίωση, ακόμη και ανάμεσα στους πιο κοντινούς φίλους ή στα μέλη της ίδιας οικογένειας, σ’ έναν κόσμο μαγείας που διχάζεται όλο και περισσότερο.
Σκηνοθεσία: David Yates, Σενάριο: J.K. Rowling, Ερμηνεύουν: Eddie Redmayne, Johnny Depp, Jude Law και Katherine Waterston.

«Κορίτσι» (Girl)
Η 15χρονη Λάρα είναι αποφασισμένη να γίνει επαγγελματίας μπαλαρίνα. Με την υποστήριξη του πατέρα της, ρίχνεται στην απόλυτη μάχη. Η αγανάκτηση και η ανυπομονησία της μεγαλώνουν καθώς συνειδητοποιεί ότι το σώμα της δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κλασικού χορού- γιατί γεννήθηκε αγόρι.
Σκηνοθεσία: Lukas Dhont, Σενάριο: Lukas Dhont και Angelo Tijssens, Ερμηνεύουν: Victor Polster, Arieh Worthalter, Oliver Bodart και Tijmen Govaerts.

«Μαίρη Σέλλεϋ» (Mary Shelley)
Tο ειδύλλιο ανάμεσα στον ποιητή Πέρσι Σέλλεϋ και τη 16χρονη Μαίρη Γουόλστονκραφτ Γκόντγουιν που είχε ως αποτέλεσμα τη συγγραφή της εμβληματικής γοτθικής νουβέλας από την Γκόντγουιν, σε μια εποχή κατά την οποία οι γυναίκες συγγραφείς δεν έχαιραν ιδιαίτερου κύρους.
Σκηνοθεσία: Haifaa Al-Mansour, Σενάριο: Emma Jensen και Haifaa Al-Mansour, Ερμηνεύουν: Ben Hardy, Elle Fanning, Bel Powley και Maisie Williams.

«Οι Κληρονόμοι» (Las herederas)
Η Τσέλα και η Τσικίτα, δύο γυναίκες που προέρχονται από ευκατάστατες οικογένειες της Ασουνσιόν στην Παραγουάη, συμβιώνουν για πάνω από 30 χρόνια. Το τελευταίο διάστημα η οικονομική τους κατάσταση δεν είναι καλή κι αρχίζουν να πουλάνε κάποια από τα αντικείμενα που έχουν κληρονομήσει. Όταν η Τσικίτα καταδικάζεται για απάτη λόγω των χρεών και φυλακίζεται, η Τσέλα αναγκάζεται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και καταλήγει να κάνει την οδηγό για μια παρέα ηλικιωμένων και πλούσιων κυριών. Η Τσέλα συνηθίζει σε ένα καινούριο τρόπο ζωής, κι όλα αλλάζουν όταν γνωρίζει την αρκετά νεότερή της Άντζι που της κεντρίζει το ενδιαφέρον και την ωθεί να βγει από το καβούκι της και να κάνει την προσωπική της επανάσταση.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Marcelo Martinessi, Ερμηνεύουν: Ana Brun, Margarita Irun, Ana Ivanova και Nilda Gonzalez.

«Αιγαίο SOS»
Καλοκαίρι 2018. Ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες οργώνουν το Αιγαίο. Ενας μεγάλος σεισμός όμως φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα σε διεθνή χωρικά ύδατα. Eλληνες και Τούρκοι στέλνουν άμεσα στρατεύματα για να καταλάβουν το νησί. H κάθε διμοιρία καταλαμβάνει περίπου… από μισό.
Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος, Σενάριο: Δημήτρης Μαρούδης, Γιάννης Παπαδόπουλος και Μαργαρίτης Παπαδόπουλος, Ερμηνεύουν: Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Eυαγγελία Συριοπούλου και Μιχάλης Λεβεντογιάννης.

«λπ»
Το έργο της Λένας Πλάτωνος, μιας σημαντικής φιγούρας της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής με ριζοσπαστικές δουλειές που αποδείχθηκαν μπροστά από την εποχή τους, ακούγεται ολοένα περισσότερο διεθνώς χάρη στην επανακυκλοφορία των δίσκων της και στα remix των τραγουδιών της. Με τη βοήθεια συνεργατών, φίλων και σημερινών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, η ταινία επιστρέφει στην εποχή που δημιουργήθηκαν αυτοί οι επαναστατικοί δίσκοι.
Σκηνοθεσία: Χρήστος Πέτρου.