Rami Malek: «Ήθελα να εξερευνήσω περισσότερο την προσωπική ζωή του Freddie Mercury»

rami-malek Vianney Le Caer
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο Αμερικανός ηθοποιός αναφέρθηκε στις ενστάσεις και στο κλειδί της εκπληκτικής ερμηνείας του στο «Bohemian Rhapsody».

Η δραματική ταινία «Bohemian Rhapsody» για τη ζωή του Freddie Mercury και την ραγδαία άνοδο των Queen έχει ξεχωρίσει για την εκπληκτική ερμηνεία του Rami Malek στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πολλοί επικριτικές όμως έχουν τονίσει πως η ταινία αποφεύγει να εξετάσει εις βάθος την προσωπική ζωή του χαρισματικού μουσικού και πιο συγκεκριμένα τη σεξουαλικότητά του, θεωρώντας πως πρόκειται για μια περίπτωση «straightwashing».

Μιλώντας στο «Who», ο Malek αναφέρθηκε στις ενστάσεις σχετικά με την σεξουαλικότητα του Mercury, τονίζοντας πως «ενστικτωδώς» ήθελε να ανακαλύψει περισσότερα για αυτόν καθώς προετοιμαζόταν για τον ρόλο. «Υπάρχει απλά μια παραστατικότητα και μια κομψότητα που βλέπεις όταν είναι στη σκηνή και τότε μπορείς να δεις από πού προήλθαν όλα αυτά. Εννοώ δεν υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που φοράνε δερμάτινο σύνολο από την κορυφή ως τα νύχια, πίνοντας σαμπάνια και λέγοντας στο κοινό τους πως μπορούν να ξεγυμνωθούν αν το επιθυμούν. Εντούτοις αφήνει εντυπώσεις με μια εσάνς αριστοκρατίας» εξήγησε ο ηθοποιός.

REX/Shutterstock / Ilpo Musto

Συνεχίζοντας ο Malek σχολιάζει πως νιώθει περήφανος για το πώς η ταινία εξιστορεί την πορεία του τραγουδιστή των Queen, αλλά παράλληλα αποκάλυψε πως θα ήθελε να είχε εξερευνήσει περισσότερο τη ζωή του Mercury και τις σχέσεις του με άνδρες, όπως τον επί χρόνια σύντροφο του, Jim Hutton. Ο ίδιος τόνισε πως διαρκώς προσπαθούσε να εξεταστεί περισσότερο «εκείνη η πτυχή της ζωής του».

Στη συνέντευξή του ο ηθοποιός αποκάλυψε επίσης πως το «κλειδί» για να κατανοήσει καλύτερα τον χαρακτήρα του Mercury δεν ήταν άλλο παρά οι στίχοι του. «Εάν ακούσετε το “Lily of the Valley” ξεκινάει με τους στίχους “I am forever searching high and low, but why does everybody tell me no” και σκέφτηκα “είσαι χαζός Rami;, ένας τύπος ξεχειλίζει την ψυχή του σε σένα εκεί, σου έχει γράψει το ημερολόγιο του"» εξήγησε ο Malek.