Ο Tom Cruise «κόπηκε» από το τηλεοπτικό reboot του «Jack Reacher» λόγω ύψους

Jack-reacher-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο συγγραφέας των πρωτότυπων μυθιστορημάτων κάλεσε τους αναγνώστες του να βοηθήσουν στην επιλογή του «σωστού ηθοποιού».

Τελικά ο Tom Cruise δεν θα επιστρέψει στον ρόλο του «Jack Reacher» στην υπό ανάπτυξη τηλεοπτική μεταφορά των μυθιστορημάτων, με τον δημιουργό του ήρωα, Lee Child, να δηλώνει πως ο ηθοποιός δεν έχει το απαραίτητο ύψος. Ο χολιγουντιανός αστέρας είχε ενσαρκώσει τον ομώνυμο χαρακτήρα στις δύο ταινίες «Jack Reacher» που σκηνοθέτησε ο Christopher McQuarrie το 2012 και το σίκουελ «Jack Reacher: Ποτέ μη γυρίζεις πίσω» του Edward Zwick το 2016.

Μιλώντας στο BBC Radio Manchester για την επερχόμενη τηλεοπτική μεταφορά για τη μικρή οθόνη, ο συγγραφέας αναφέρθηκε στην περίπτωση του Tom Cruise, η οποία είχε προκαλέσει εύλογες απορίες στους θαυμαστές των πρωτότυπων αστυνομικών μυθιστορημάτων. Εκεί ο επιβλητικός Reacher φέρεται να έχει ύψος γύρω στο 1,95μ, ενώ ο ηθοποιός είναι αρκετά πιο κοντός, με ύψος μόλις 1,70μ.

Παρά το ταλέντο του, ο Tom Cruise δεν έχει το απαραίτητο ύψος και φυσική παρουσία για να αποδώσει σωστά τον επιβλητικό χαρακτήρα του Jack Reacher.

Ο συγγραφέας δήλωσε πως πραγματικά χάρηκε για τη συνεργασία του με τον Tom Cruise στις δυο ταινίες και ότι έλαβε σοβαρά υπόψη του τις απόψεις των αναγνωστών του. «Σε τελική ανάλυση οι αναγνώστες έχουν δίκιο. Το μέγεθος του Reacher είναι πάρα, πάρα πολύ σημαντικό και ένα μεγάλο κομμάτι τού ποιος είναι. Η ιδέα είναι πως όταν ο Reacher μπαίνει σε ένα δωμάτιο, είσαι λίγο νευρικός για εκείνο το πρώτο λεπτό. Παρά το ταλέντο του, ο Cruise δεν έχει εκείνη τη φυσική παρουσία» εξήγησε ο Child.

Στη συνέχεια ο συγγραφέας επιβεβαίωσε πως «δεν θα υπάρξουν άλλες ταινίες με τον Tom Cruise» ενώ συμπλήρωσε πως το reboot θα προβληθεί «μέσω Netflix ή κάτι τέτοιο». Παράλληλα όμως έκανε ένα άνοιγμα στους αναγνώστες του, ειδικά εκείνους που είχαν απογοητευτεί από το κάστινγκ του Cruise στις ταινίες, ζητώντας τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής του «σωστού ηθοποιού» για την τηλεοπτική σειρά. «Κάνουμε ένα reboot, ξεκινάμε από την αρχή και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον τέλειο τύπο» τόνισε ο συγγραφέας.