Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel μαζί σε βιογραφική ταινία

robert-de-niro-al-pacino-harvey-keitel-Joe-pesci
ΤΡΙΤΗ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Το Netflix πλήρωσε 105 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τον «Ιρλανδό» του Scorsese

Ο Martin Scorsese ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της βιογραφικής ταινίας «The Irishman» τον περασμένο Μάρτιο, αλλά μόλις πριν από λίγες μέρες οριστικοποιήθηκε μια συμφωνία με το Netflix για τη διανομή της ταινίας. Η ταινία, η οποία είναι βασισμένη στο βιβλίο «I Heard You Paint Houses» του Charles Brandt, ξεχωρίζει για το all-star καστ του, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι Robert De Niro, Al Pacino, Harvey Keitel και Joe Pesci.

O «Ιρλανδός» του Scorsese αφηγείται την ιστορία του Frank Sheeran, ενός διαβόητου εκτελεστή της μαφίας. Στη διάρκεια της «καριέρας» του με τη μαφία ο Sheeran δολοφόνησε 25 ανθρώπους ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε εμπλακεί στη μυστηριώδη εξαφάνιση του συνδικαλιστή ηγέτη που αναμείχθηκε οργανωμένο έγκλημα, Jimmy Hoffa, το 1975.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TruthTheory, το Netflix απέκτησε 105 εκατομμύρια δολάρια για να μπορέσει να προσθέσει την πολυαναμενόμενη ταινία στον κατάλογό της. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Netflix και Scorsese ξεκίνησαν μετά την απόσυρση της Paramount Pictures από την παραγωγή τον Φεβρουάριο του 2017. Εκπρόσωπος της Paramount τότε είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία για την ταινία του Scorsese «ριψοκίνδυνη» και είχε πει πως το στούντιο δεν προτίθεται να πάρει ρίσκα.

Δεδομένου του μεγάλου ανταγωνισμού μεταξύ των υπηρεσιών streaming και την γενικότερη συζήτηση σχετικά με τη φύση και τη θέση τους στον χώρο του θεάματος, το Netflix έκανε κίνηση ματ. Έχοντας αποκτήσει περίοπτη θέση στις προτιμήσεις των θεατών, στόχος του Netflix είναι να κάμψει τις αντιστάσεις σε πιο παραδοσιακούς θεσμούς του χώρου, όπως το φεστιβάλ των Καννών.