Είναι το «Deadpool 2» η καλύτερη ταινία της χρονιάς;

deadpool-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Έτσι πιστεύει η 20th Century Fox και κατέθεσε την ταινία για υποψηφιότητα σε 15 κατηγορίες στα επόμενα βραβεία Όσκαρ.

Από την πρώτη πτήση του Christopher Reeves ως Superman το 1978, οι ήρωες των κόμικ έχουν κάνει σταθερά βήματα και πλέον οι ταινίες βασισμένες σε αυτούς αποτελούν τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά franchises. Έχοντας κατακτήσει τα box office σε όλο τον κόσμο, επόμενος στόχος των φανταχτερών υπερηρώων είναι να καθιερωθούν για τη δραματική τους αξία.

Πολλές ταινίες με ήρωες των κόμικ έχουν κερδίσει και έχουν βρεθεί υποψήφιες για βραβεία Όσκαρ, κυρίως όμως σε τεχνικές κατηγορίες – όπως τα ειδικά εφέ του «Superman», το μακιγιάζ στο «Άνδρες με τα μαύρα» το 1997 – και πιο σπάνια στις «μεγάλες» κατηγορίες, όπως το βραβείο καλύτερου β' ανδρικού ρόλου του Heath Ledger για τον «Σκοτεινό Ιππότη» το 2008.

Η Fox σχεδιάζει μια τρίτη ταινία με τον Deadpool και τα εναπομείναντα μέλη των X-Force.

Έχοντας λάβει όλα αυτά υπόψη της, η 20th Century Fox αποφάσισε να καταθέσει το «Deadpool 2» για υποψηφιότητα σε πολλές κατηγορίες, όπως καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας (για τον David Leitch) και καλύτερου α' ανδρικού ρόλου (για την ερμηνεία του Ryan Reynolds).

Οι παραγωγοί μάλιστα έθεσαν την ταινία για υποψηφιότητα σε άλλες 12 κατηγορίες, όπως καλύτερου β' ανδρικού ρόλου, καλύτερου β' γυναικείου ρόλου, καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου και καλύτερης παραγωγής, καθώς και στις κατηγορίες που ταινίες δράσης τα πάνε παραδοσιακά καλά, όπως για καλύτερα εφέ, ήχο, μακιγιάζ και μουσική.

Παραμένει άγνωστο εάν η Fox όντως πιστεύει πως το «Deadpool 2» μπορεί να διακριθεί σε όλες αυτές τις κατηγορίες, αλλά το πιθανότερο είναι να έγινε με σαρκαστική διάθεση, αφού οιMarvel και Disney πρόσφατα έθεσαν για υποψηφιότητα το «Μαύρος Πάνθηρας» στην κατηγορία για καλύτερη ταινία. Παράλληλα, οι διοργανωτές των Όσκαρ είχαν ανακοινώσει σχέδια για ένα βραβείο για την πιο «δημοφιλή ταινία» της χρονιάς, όμως μετά τις αντιδράσεις και τον σκεπτικισμό που εκφράστηκε, αποφάσισαν να «επανεξετάσουν» το πλάνο τους.

Η τελική λίστα των υποψηφιοτήτων για τα επόμενα βραβεία Όσκαρ θα ανακοινωθεί στις 22 Ιανουαρίου.