Το ξέσπασμα της Jameela Jamil για τις δίαιτες των διασήμων

Jameela-Jamil John Salangsang
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

«Ελπίζω όλες αυτές οι διασημότητες να τα κάνουν πάνω τους δημόσια, όπως όλες οι φτωχές γυναίκες που τα χρησιμοποιούν» τόνισε η ηθοποιός.

Όταν η Jameela Jamil δεν πρωταγωνιστεί στο «The Good Place» χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσει την άποψή της και να ασκήσει κριτική εναντίον των «ισχυρών». Τελευταίος στόχος της Βρετανίδας ηθοποιού και παρουσιάστριας ήταν τα (παραπλανητικά) σκευάσματα δίαιτας που προωθούν διασημότητες και που συχνά έχουν επικίνδυνες παρενέργειες.

Αφορμή για το νέο ξέσπασμα της Jamil ήταν μια διαφήμιση της Cardi B για ένα τσάι με «αποτοξινωτικές» (και καθαρτικές) ιδιότητες. Σε μια ανάρτησή της στο Twitter η Jamil εξέφρασε την ελπίδα πως όλες οι διασημότητες που προωθούν αυτά τα προϊόντα δεν θα μπορέσουν να συγκρατήσουν τα έντερά τους σε δημόσιους χώρους, όπως συμβαίνει «με τις φτωχές γυναίκες που αγοράζουν αυτές τις βλακείες».

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, με Cardi B να λέει λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν θα της συμβεί καθώς «υπάρχουν παντού δημόσιες τουαλέτες» όπως και «θάμνοι». Η Jamil πάντως δεν εκτίμησε το χιούμορ της Cardi B και σχολίασε πως η τραγουδίστρια δεν θα αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα γιατί δεν χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο προϊόν, συμπληρώνοντας πως στη διαφήμιση φαινόταν σαν να μην ήξερε καν το όνομα του προϊόντος που προωθούσε.

Στη συνέχεια η Jamil εξήγησε πως όταν ήταν έφηβη «λιμοκτονούσε για χρόνια». «Ξόδευα πολλά λεφτά σε θαυματουργές θεραπείες, καθαρτικά και μυστικά από τις διασημότητες για το πώς να διατηρήσω ένα βάρος το οποίο ήταν μικρότερο από αυτό που ήθελε το σώμα μου» που της προκάλεσαν χρόνια προβλήματα πέψης και μεταβολισμού.

Έτσι λοιπόν η Βρετανίδα ηθοποιός πήρε την ευκαιρία να καταγγείλει τις διασημότητες που προωθούν τόσο τα επικίνδυνα σκευάσματα υγείας, όσο και τα πρότυπα υγείας που «ανοίγουν την πόρτα» σε διατροφικές διαταραχές. Η Jamil ανέφερε πως οι Kardashians, Amber Rose και Iggy Azalea, μεταξύ άλλων, πουλούν την ιδέα πως τα συγκεκριμένα προϊόντα θα έχουν θαυματουργά αποτελέσματα, όταν οι ίδιοι το πετυχαίνουν με τη βοήθεια «διατροφολόγων, προσωπικών σεφ, προσωπικών γυμναστών, ψηφιακού λίφτινγκ και πλαστικών χειρουργών».

Κλείνοντας, η Jamil μοιράστηκε ένα βίντεο παρωδία των σχετικών διαφημίσεων, όπου ισχυρίζεται πως έχασε 15 κιλά μέσα σε τρεις μέρες και απέκτησε επίπεδο στομάχι χωρίς καν να ιδρώσει.