Δυσκολεύουν τα πράγματα για το «The Walking Dead»

walking-dead-andrew-lincoln-norman-reedus
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η πτώση τηλεθέασης για τη σειρά τρόμου του AMC συνεχίζεται, παρά τις «τολμηρές» προσπάθειες των παραγωγών.

Το μέλλον του «The Walking Dead» φαντάζει κάπως δυσοίωνο, αφού, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, μόλις 5,1 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το midseason φινάλε του νέου κύκλου της σειράς τρόμου. Εκ πρώτης όψεως η επίδοση δεν φαντάζει άσχημη, όμως αποτελεί τη χειρότερη στην ιστορία της σειράς, αφού σημείωσε κατά 35% μικρότερη τηλεθέαση σε σχέση με το αντίστοιχο επεισόδιο της προηγούμενης σεζόν.

Η εξέλιξη αυτή θα έχει κάνει πιο δύσκολο το φιλόδοξο έργο των παραγωγών της σειράς, οι οποίοι βρίσκονται σε αναζήτηση νέων επενδυτών για το μέλλον του franchise. Ανάμεσα στα σχέδια των παραγωγών είναι αυτοτελείς ταινίες και spin-off σειρές βασισμένες σε άλλους χαρακτήρες και τοποθεσίες στον κόσμο του «The Walking Dead».

Οι αποχωρήσεις του Andrew Lincoln και της Lauren Cohan είχαν στόχο να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον για τη σειρά ζόμπι, όμως φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό, αφού η αύξηση τηλεθέασης του νέου επεισοδίου σε σχέση με το προηγούμενο ήταν 6%. Η σειρά του AMC παραμένει αρκετά δημοφιλής, όμως οι τελευταίες μετρήσεις έχουν αρχίσει να προκαλούν ανησυχία στην εταιρεία παραγωγής.