Ταινίες της εβδομάδας (29/11/2018)

creed-2
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η επιστροφή του Κριντ στο ρινγκ και του Ρομπέν των Δασών στην μεγάλη οθόνη ξεχωρίζουν στις νέες επιλογές της εβδομάδας.

«Κριντ 2» (Creed II)
Η ζωή έχει γίνει ένας διαρκής αγώνας ισορροπίας για τον Αντόνις Κριντ. Εν μέσω προσωπικών υποχρεώσεων και προπόνησης για τον επόμενο μεγάλο αγώνα του, βρίσκεται απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: αυτή τη φορά θα πρέπει να αντιμετωπίσει στο ρινγκ έναν αντίπαλο που έχει βλάψει την οικογένεια του. Ο Ρόκι Μπαλμπόα βρίσκεται στο πλευρό του και μαζί θα αντιμετωπίσουν το κοινό τους παρελθόν, θ’ αναρωτηθούν για εκείνα που αξίζει να αγωνίζεται κανείς και θ’ ανακαλύψουν ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια.
Σκηνοθεσία: Steven Caple Jr., Σενάριο: Cheo Hodari Coker, Ryan Coogler και Sylvester Stallone, Ερμηνεύουν: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Dolph Lundgren και Tessa Thompson.

«Ο Ρομπέν των Δασών» (Robin Hood)
Ο κόμης Ρομπέν του Λόξλεϊ, ένας σκληραγωγημένος από τον πόλεμο Σταυροφόρος, και ο Μαυριτανός διοικητής του, Λιτλ Τζον, ξεκινούν μια τολμηρή εξέγερση ενάντια στο διεφθαρμένο αγγλικό στέμμα. Μια συναρπαστική περιπέτεια που περιλαμβάνει σκληρές και καταιγιστικές μάχες, εντυπωσιακά χορογραφημένες σκηνές και έναν έρωτα κλασσικό και διαχρονικό.
Σκηνοθεσία: Otto Bathurst, Σενάριο: Ben Chandler και David James Kelly, Ερμηνεύουν: Taron Egerton, Ben Mendelsohn, Jamie Dornan και Jamie Foxx.

«Ευτυχισμένος Όσκαρ» (The Happy Prince)
Σε ένα φτηνό ξενοδοχείο στο Παρίσι, ο Όσκαρ Ουάϊλντ περνά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του και οι εικόνες του παρελθόντος ζωντανεύουν και τον μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Κάποτε υπήρξε ο διασημότερος άνθρωπος στο Λονδίνο, ένας καλλιτέχνης που «σταυρώθηκε» από μια κοινωνία που αρχικά τον λάτρευε. Ήταν εκείνος ο εραστής που οδηγήθηκε στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά συνέχιζε μια καταστροφική πορεία ως τα τελευταία κεφάλαια της ζωής του.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Rupert Everett, Ερμηνεύουν: Rupert Everett, Colin Firth, Emily Watson και Colin Morgan.

«Η δαιμονισμένη Χάνα Γκρέις» (The Possession of Hannah Grace)
Ένας εξορκισμός εκτροχιάζεται καταλήγοντας στον θάνατο μίας νεαρής γυναίκας. Οι μήνες περνάνε και η Megan Reed, που εργάζεται στη νυχτερινή βάρδια ενός νεκροτομείου, παραλαμβάνει μία παραμορφωμένη σωρό. Κλειδωμένη και ολομόναχη στους υπόγειους διάδρομους, η Megan αρχίζει να έχει τρομαχτικά οράματα και υποψιάζεται ότι η σωρός μπορεί να έχει καταληφθεί από μια δαιμονική σκοτεινή δύναμη.
Σκηνοθεσία: Diederik Van Rooijen, Σενάριο: Brian Sieve, Ερμηνεύουν: Shay Mitchell, Grey Damon, Kirby Johnson και Nick Thune.

«Μαρλίνα: Η Δολοφόνος σε τέσσερις πράξεις» (Marlina the Murderer in Four Acts)
Η Marlina ζει ήσυχα στη Sumba μέχρι που μια μέρα ένας άνθρωπος, ο Markus και η συμμορία του επιχειρούν να ληστέψουν το σπίτι της αλλά εκείνη τον σκοτώνει. Τελικά, στοιχειώνεται από το συμβάν και η ζωή της αλλάζει 180 μοίρες.
Σκηνοθεσία: Mouly Surya, Σενάριο: Rama Adi, Garin Nugroho και Mouly Surya, Ερμηνεύουν: Marsha Timothy, Egy Fedly, Tumpal Tampubolon και Yoga Pratama.

«Η Σιωπηλή Επανάσταση» (Das schweigende Klassenzimmer)
Έξι μαθητές αποφασίζουν να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα μιας εξέγερσης στην Ουγγαρία το 1956, τηρώντας ενός λεπτού σιγή κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και τα απομνημονεύματα του Ντίτριχ Γκάρστκα. Ένα συγκινητικό κεφάλαιο της μεταπολεμικής Γερμανίας.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Lars Kraume, Ερμηνεύουν: Jonas Dassler, Michael del Coco, Sina Ebell και Judith Engel.

«Ο δρόμος μας»
Το δραματοποιημένο ιστορικό ντοκιμαντέρ διάρκειας 100 λεπτών επιχειρεί να «χωρέσει» τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, από την ίδρυσή του στον Πειραιά το 1918 έως σήμερα, με πλάνα αρχείου, περιεκτικές διηγήσεις αλλά και «πρόζα» από ηθοποιούς. «Ζωντανεύει» ηγετικές προσωπικότητες του ΚΚΕ, όπως ο Νίκος Ζαχαριάδης, ο Μπελογιάννης και ο Πλουμπίδης, πρόσωπα όπως ο Μάνος Κατράκης αλλά και ξεχωριστές στιγμές του κόμματος όπως ο Μάης του 36, η ΕΑΜική αντίσταση και άλλα.
Σκηνοθεσία: Κώστας Σταματόπουλος, Σήφης Στάμου και Παυλίνα Αγαλία, Σενάριο: Θανάσης Λεκάτης, Φάνης Παρρής, Αλέξανδρος Βαλσάμης και Γιάννης Κλεφτογιάννης.