Θα είναι ο Tom Hanks ο νέος Τζεπέτο της Disney;

tom-hanks
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός φαντάζει ιδανική περίπτωση για το ριμέικ που θα σκηνοθετήσει του Paul King.

Η Disney έχει αποφασίσει να γυρίσει ριμέικ πολλών κλασσικών ταινιών κινουμένων σχεδίων από το παρελθόν της, από το «Μουλάν» και το «Αλαντίν», μέχρι το «Ο βασιλιάς των λιονταριών» και το «Ντάμπο». Το επόμενο μεγάλο ριμέικ που βρίσκεται υπό σχεδιασμό είναι του «Πινόκιο», με την Disney να έχει ήδη ανακοινώσει την πρόσληψη του Paul King για τη σκηνοθεσία.

Σύμφωνα με άρθρο του Collider, η Disney έχει αποφασίσει πως ο ιδανικός ηθοποιός για τον ρόλο του Τζεπέτο δεν είναι άλλος από τον Tom Hanks. Όπως στην περίπτωση του Will Smith, ο οποίος ενσαρκώνει το Τζίνι στο live-action ριμέικ του «Αλαντίν», η περίπτωση του Hanks είναι δύσκολη, καθώς έχει αρκετά υψηλό κασέ και είναι ένας από τους πιο αγαπητούς – σε κοινό και κριτικούς – ηθοποιούς.

Disney

Ο πολυβραβευμένος Hanks έχει πλούσια εμπειρία σε animated παραγωγές, όπως στις ταινίες «Toy Story» όπου συμπωματικά υποδύεται ένα παιχνίδι που ζωντανεύει σαν τον Πινόκιο, ή το «Πολικό εξπρές», κάτι το οποίο ενδεχομένως θα διευκολύνει τις τυχόν συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Αρχικός σεναριογράφος ήταν ο Jack Thorne, ο οποίος όμως φέρεται πλέον να έχει αντικατασταθεί από τον Simon Farnaby. Το μπάτζετ της ταινίας έχει οριστεί στα 150 εκατομμύρια δολάρια και η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το animated musical «Πινόκιο» της Disney κυκλοφόρησε το 1940 και ήταν βασισμένο στο παιδικό βιβλίο του Carlo Collodi. Ο Τζεπέτο, ένας χήρος ξυλουργός, δημιουργεί μια μαριονέτα με την ευχή να ζωντανέψει. Μια μπλε νεράιδα τότε δίνει ζωή στον Πινόκιο και υπόσχεται να τον μεταμορφώσει σε πραγματικό παιδί, εάν μπορέσει να αποδείξει ότι το αξίζει. Παρά το γεγονός ότι η ταινία αρχικά αποτέλεσε εμπορική αποτυχία, κέρδισε δύο βραβεία Όσκαρ για καλύτερη μουσική και τραγούδι, ενώ πλέον αναγνωρίζεται ως μια από τις καλύτερες animated ταινίες όλων των εποχών.