Βρέθηκε ο νέος «Δράκουλας»

claes-bang
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Η νέα τηλεοπτική σειρά από τους δημιουργούς του «Sherlock» θα διαδραματίζεται στην βικτωριανή εποχή.

Οι δημιουργοί του «Sherlock», Stephen Moffat και Mark Gatiss, έχουν αναλάβει να παραγωγή μιας νέας σειράς για το BBC1 και το Netflix για τον Κόμη Δράκουλα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο εκλεκτός των δύο παραγωγών για τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα είναι ο Claes Bang.

Ο Δανός ηθοποιός είναι κυρίως γνωστός για τον ρόλο του στο «Τετράγωνο» που τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών το 2017. Ο Bang εμφανίζεται επίσης με την Claire Foy στην κινηματογραφική μεταφορά του «Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης» από τον Steig Larsson.

O Bang είχε πρωταγωνιστήσει στο «Τετράγωνο» του Ruben Östlund.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα σκαλίσω αυτόν τον εμβληματικό και εξαιρετικά ενδιαφέροντα χαρακτήρα. Ναι, είναι σατανικός, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά σε αυτόν. Είναι χαρισματικός, έξυπνος, πνευματώδης και σέξι» σχολίασε ο Bang, για να συμπληρώσει πως νιώθει μεγάλη τιμή που θα ερμηνεύσει τον χαρακτήρα, αντιλαμβανόμενος τις υψηλές προσδοκίες του ρόλου. Ο Piers Wenger του BBC σχολίασε πως «η κόλαση έχει ένα νέο αφεντικό, ο Claes είναι ένας εξαιρετικός πρωταγωνιστής».

Μέχρι τη σχετική ανακοίνωση, οι δύο παραγωγοί είχαν κρατήσει κλειστά τα χαρτιά τους σχετικά με το νέο project τους, αλλά έχουν αποκαλύψει πως σε αντίθεση με το «Sherlock» με τον Benedict Cumberbatch που διαδραματίζεται στη σύγχρονη εποχή, η νέα σειρά θα λαμβάνει χώρα κατά τη βικτωριανή περίοδο της δεκαετίας του 1890.

Ο Francis Ford Coppola είχε σκηνοθετήσει μια μεταφορά του «Δράκουλα» το 1992 με τον Gary Oldman στον ομώνυμο ρόλο.

Η πιο γνωστή μυθιστορηματική εκδοχή του εμβληματικού βρικόλακα των Καρπαθίων από τον Bram Stoker εκδόθηκε το 1897. Ο νέος «Δράκουλας» θα προβληθεί μέσω του BBC στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το Netflix θα διαχειριστεί την παγκόσμια διανομή μέσω της πλατφόρμας του.