Φεύγουν τα «Φιλαράκια» από το Netflix;

friends
ΤΡΙΤΗ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Πανικός στους θαυμαστές του κλασικού sitcom μετά την ξαφνική εμφάνιση «ημερομηνίας λήξεως» στην πλατφόρμα streaming.

Η σειρά «Τα φιλαράκια» θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες τηλεοπτικές παραγωγές της δεκαετίας του 1990, καθώς όρισε κατά έναν εκπληκτικό και διασκεδαστικό τρόπο πολλές από τις συμβάσεις στον χώρο. Μετά την ολοκλήρωση του δέκατου κύκλου το 2004, η σειρά παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής σε όλο τον κόσμο και συνεχίζει να προβάλλεται σε επαναλήψεις.

Ένα μήνυμα του Netflix στην πλατφόρμα όμως προκάλεσε ανησυχία στους θαυμαστές της σειράς, σύμφωνα με το οποίο τα 236 επεισόδια των δέκα κύκλων θα είναι διαθέσιμα για streaming μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2019. Πολλοί συνδρομητές της υπηρεσίας στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία επικοινώνησαν με το Netflix ζητώντας να μάθουν εάν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, με τον εκπρόσωπο να απαντά καθησυχαστικά και με μια δόση χιούμορ.

Αντιγράφοντας την παράδοση της σειράς στους τίτλους των επεισοδίων, το Netflix απάντησε «The One Where Friends is Going Nowhere, Don’t Worry», δηλαδή «μη ανησυχείτε, τα "Φιλαράκια" δεν πάνε πουθενά». Παρά το γεγονός όμως ότι η απάντηση αφορά μονάχα την υπηρεσία του Netflix στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, η «ημερομηνία λήξης» έχει αφαιρεθεί από την αμερικάνικη υπηρεσία. Φαίνεται λοιπόν πως o συναγερμός ήταν κάποιο τεχνικό λάθος, όμως το μέλλον της σειράς μπορεί να μην είναι τόσο ξεκάθαρο.

Οι δέκα κύκλοι της σειράς προστέθηκαν στον κατάλογο του Netflix το 2015 και αποτελούν μια από τις αγαπημένες επιλογές των χρηστών. Σύμφωνα με αναλυτές όμως, η Warner Bros ενδέχεται να αποσύρει τα «Φιλαράκια» από το Netflix καθώς προετοιμάζεται να λανσάρει και αυτή τη δική της ανταγωνιστική πλατφόρμα streaming το 2019, ακολουθώντας τα χνάρια της Disney και της Apple. Το άμεσο μέλλον της σειράς μπορεί λοιπόν να έχει ξεκαθαριστεί, τα πράγματα όμως ενδέχεται να αλλάξουν καθώς μεγαλώνει και κατακερματίζεται το τοπίο στον χώρο του streaming.