«Ακάλυπτος» με άγριες, επενδυτικές διαθέσεις

akaluptos-me-agries-ependutikes-diatheseis

ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ενσαρκώνει στη μεγάλη οθόνη τον- διάσημο από την τηλεόραση- χαρακτήρα του «Ακάλυπτου», σε μια ανελέητη σάτιρα του Χρήστου Δήμα.

«Ακάλυπτος»

Η ταινία εστιάζει στις επεισοδιακές περιπέτειες του Αντρέα, του επονομαζόμενου «Ακάλυπτου», που εν μέσω κρίσης, επιδιώκει να αξιοποιήσει ορισμένα από τα σημαντικότερα «φιλέτα» της Ελλάδας.

Κάθε ομοιότητα με την ελληνική πραγματικότητα δεν είναι διόλου συμπτωματική…

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης αποτελεί το «αντίπαλο δέος» στο πρωταγωνιστικό δίδυμο, καθώς υποδύεται, τον Μάκη, τον κολλητό φίλο του «Ακάλυπτου» που εμπλέκεται στις παράνομες δραστηριότητές του. Σε χαρακτηριστικό ρόλο-κλειδί εμφανίζεται και ο Κώστας Βουτσάς.

Στη νέα παραγωγή συμπράττουν οι εταιρείες Καραγιάννης Καρατζόπουλος, Σπέντζος Films, View Master Films, CL Productions. To σενάριο είναι βασισμένο στο βιβλίο του Λευτέρη Καπώνη «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή». Ο συγγραφέας, μαζί με τους Κωνσταντίνα Γιαχαλή και Παναγιώτη Μαντζιαφό υπογράφουν τους σπαρταριστούς διαλόγους της ταινίας. Το δυνατό πρωταγωνιστικό καστ συμπληρώνεται ακόμη με τους: Κατερίνα Λέχου, Βασιλική Ανδρίτσου, Αθηνά Μαξίμου, Τζένη Θεωνά, Θανάση Βισκαδουράκη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γιώργο Σουξέ, Αντώνη Λουδάρο, Γιάννη Στεφόπουλο.

Η υπόθεση της ταινίας επικεντρώνεται στα έργα και τις ημέρες του Αντρέα («Ακάλυπτου»). Ο Αντρέας είναι μεγαλομεσίτης, αγαπάει την γυναίκα του, θαυμάζει το «ωραίο φύλλο», πιστεύει ότι οι γυναίκες κερδίζονται με το χρήμα, ότι η φοροδιαφυγή είναι προσφορά στην οικονομική ανάπτυξη και θα έδινε και τη ζωή του για το φίλο του.

Αντιμετωπίζει την κρίση σαν να μην ήλθε ποτέ, προσφέρει «φιλέτα», όπως ο περιβάλλον χώρος της Ακρόπολης σε Γερμανούς και Άραβες επενδυτές και δεν μπορεί στιγμή χωρίς τον κολλητό του, τον Μάκη, γνωστό και ως Τίγρη, που τον έχει «ανταμείψει» και με τη θέση του Προέδρου στην εταιρεία του, για να υπογράφει τις συμφωνίες, κάτι που φυσικά τον οδηγεί στη φυλακή την πιο κρίσιμη στιγμή, όταν ο Ακάλυπτος ετοιμάζει το μεγάλο κόλπο, με το οποίο θα «πιάσει την καλή», μια για πάντα…

Παίζουν οι : Πέτρος Φιλιππίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Κώστας Βουτσάς, Κατερίνα Λέχου, Βασιλική Ανδρίτσου, Αθηνά Μαξίμου, Τζένη Θεωνά, Θανάσης Βισκαδουράκης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γιώργος Σουξές, Αντώνης Λουδάρος, Γιάννης Στεφόπουλος.Μουσική: Goin’ Through.

Η ταινία προβάλλεται από τη Σπέντζος Φιλμς.