Έρχεται η συνέχεια του «Να με φωνάζεις με το όνομά σου»

call-me-by-your-name
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

«Παρόν» δήλωσε με ενθουσιασμό στην είδηση ο πρωταγωνιστής της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας, Armie Hammer.

Μετά την μεγάλη επιτυχία του «Να με φωνάζεις με το όνομά σου», ο σκηνοθέτης της ταινίας, Luca Guadagnino, αποκάλυψε τις σκέψεις του για το ενδεχόμενο μιας συνέχειας, με τον ίδιο να οραματίζεται την ιστορία να εκτυλίσσεται σε πολλές ταινίες και σε διάρκεια χρόνου, όπως τις ταινίες της σειράς «Πριν το ξημέρωμα» του Richard Linklater.

Ο σεναριογράφος της ταινίας, James Ivory, όμως ήταν λιγότερο αισιόδοξος σε μια τέτοια προοπτική, καθώς τον περασμένο μήνα σχολίασε στο The Film Stage πως δεν θα ήθελε να συμμετάσχει σε κάτι τέτοιο. «Δεν μπορώ να φανταστώ να πρέπει να κάνουμε τον Timothée Chalamet να φαίνεται 45. Θα ήταν φρικιαστικό και τόσο ψεύτικο εάν το κάνουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ivory, για να συμπληρώσει πως ο συγγραφέας του πρωτότυπου βιβλίου, André Aciman, δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο.

«Ο André Aciman απλά γέλασε. Είπε πως δεν ήταν καλή ιδέα. Δεν μπορούν να κάνουν μια συνέχεια χωρίς να είναι αυτός σύμφωνος. Είναι δικοί του χαρακτήρες και δική του ιστορία. Φαίνεται πως η συζήτηση έχει καταλαγιάσει λίγο, δεν έχω ακούσει πολλά για αυτήν τελευταία» τόνισε ο Ivory, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ για το σενάριο που έγραψε για την ταινία.

Τελικά όμως ο Aciman φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και σε μια νέα ανάρτησή του στο Twitter δήλωσε πως θα του άρεσε να δει μια συνέχεια στο «Να με φωνάζει με το όνομά σου» και πως ήδη έχει αρχίσει να γράφει το βιβλίο. Ο έτερος πρωταγωνιστής της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου, Armie Hammer, απάντησε με ενθουσιασμό στην ανάρτηση.

Πέραν της δήλωσης του 67χρονου συγγραφέα, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την αφηγηματική κατεύθυνση που θα πάρει η συνέχεια. Ο σκηνοθέτης έχει σχολιάσει πως θα ήθελε να δει τους χαρακτήρες στα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν ο ιός του AIDS βρισκόταν σε έξαρση. Μένει να φανεί λοιπόν κατά πόσο θα ταυτιστούν τα οράματα των Aciman και Guadagnino για τη συνέχεια και εάν θα διαψευστούν οι «φόβοι» του Ivory.