Όλα όσα ξέρουμε για τα Όσκαρ του 2019

oscars-oskar-brabeio
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο κωμικός Kevin Hart ανακοινώθηκε ως ο οικοδεσπότης της μεγάλης βραδιάς του Χόλυγουντ τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Τα 91α βραβεία Όσκαρ μπορεί να αργούν ακόμα – η επίσημη τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2019 – όμως ήδη έχουν γίνει γνωστές αρκετές πληροφορίες για τον σχεδιασμό της βραδιάς, τόσο μπροστά, όσο και πίσω από τις κάμερες.

Διάδοχος του Jimmy Kimmel στην παρουσίαση των βραβείων θα είναι ο κωμικός και ηθοποιός Kevin Hart, ενώ την παραγωγή της τελετής έχουν αναλάβει οι Donna Gigliotti και ο Glenn Weiss. Στόχος της παραγωγού και του σκηνοθέτη είναι να μειώσουν τη διάρκεια της τελετής στις τρεις ώρες, οπότε ορισμένα βραβεία θα απονεμηθούν κατά τη διάρκεια διαφημίσεων.

REX/Shutterstock / John Salangsang

Ο Kevin Hart θα είναι ο παρουσιαστής των 91ων Όσκαρ.

Σχετικά με τις ταινίες που θα διαγωνιστούν στα Όσκαρ έχουν ήδη γίνει γνωστές οι προθέσεις των στούντιο. Στις ταινίες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στις υποψηφιότητες είναι το σατυρικό ιστορικό δράμα «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Bradley Cooper, «Ένα αστέρι γεννιέται», η βιογραφική ταινία «Πρώτος άνθρωπος» του Damien Chazelle καθώς και το «Deadpool 2». Οι τελικές υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019.

Παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές των Όσκαρ θέλουν να αλλάξουν λίγο την φόρμουλα των βραβείων, η αμφιλεγόμενη νέα κατηγορία της πιο δημοφιλούς ταινίας δεν θα κάνει την εμφάνισή της στο άμεσο μέλλον. Μετά τα πολλά επικριτικά σχόλια κριτικών και κοινού, οι διοργανωτές αποφάσισαν να «αναθεωρήσουν» τα σχέδια τους για το συγκεκριμένο βραβείο και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να το επαναφέρουν στο μέλλον.

Reuters

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου αναμένεται να είναι υποψήφια σε αρκετές κατηγορίες.

Πέραν όμως των αλλαγών στις κατηγορίες των βραβείων, η Ακαδημία έχει καλωσορίσει 928 νέα μέλη στις τάξεις της, με στόχο να βελτιώσει την εκπροσώπηση γυναικών και μειονοτήτων. Η απόφαση πάρθηκε από την πρώην πρόεδρο της Ακαδημίας Cheryl Boone Isaacs, η οποία διαπίστωσε πως το 2016 το 92% των μελών ήταν λευκοί και το 75% άνδρες.

Ανάμεσα στα νέα μέλη της Ακαδημίας είναι οι Amy Schumer, Kumail Nanjiani, Dave Chappelle, Sarah Silverman και Jada Pinkett Smith, καθώς και πλήθος τεχνικών, σκηνοθετών και εκτελιστικών παραγωγών.