Δείτε το αποκλειστικό clip από την ταινία «Ο Υποψήφιος» με τον Hugh Jackman

the-front-runner
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

6 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood.

Μετά τα βραβευμένα με Όσκαρ Juno και Up In The Air, o Jason Reitman επιστρέφει με μία φιλόδοξη και συναρπαστική ταινία που καταγράφει την πραγματική ιστορία της ανόδου και της πτώσης του Αμερικανού, χαρισματικού πολιτικού, Gary Hart. Πρωταγωνιστεί ο Hugh Jackman (Les Miserables), πλαισιωμένος από ένα δυναμικό καστ που περιλαμβάνει τους Vera Farmiga (The Departed) και J.K. Simmons (Whiplash).

Η συναρπαστική και επίκαιρη ιστορία βασίζεται σε βιβλίο του Matt Bai, ο οποίος συνυπογράφει το σενάριο. Χάρη στον καταιγιστικό ρυθμό της, τους έξυπνους διαλόγους, το χιούμορ και τις εξαιρετικές της ερμηνείες, η ταινία όχι μόνο καταγράφει το παρασκήνιο ενός σκανδάλου, αλλά φωτίζει τη συγκυρία που άλλαξε τη σχέση πολιτικής και δημοσιογραφίας για πάντα. Οι αντιδράσεις του τότε, έχουν επιπτώσεις μέχρι σήμερα.

Η ιστορία
Η ταινία παρακολουθεί την άνοδο και την πτώση του χαρισματικού Γερουσιαστή Gary Hart, που το 1987 είχε κερδίσει τις εντυπώσεις των νεαρών ψηφοφόρων και είχε θεωρηθεί ο αδιαμφισβήτητος υποψήφιος των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα, όταν η καμπάνια του πέρασε σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας της αποκάλυψης μιας εξωσυζυγικής του σχέσης. Ο κίτρινος τύπος άρχισε να αλλοιώνει την πολιτική δημοσιογραφία για πρώτη φορά και ο Γερουσιαστής Hart υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα. Τα γεγονότα εκείνης της περιόδου άφησαν το σημάδι τους στην αμερικανική και διεθνή πολιτική σκηνή.

6 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Βασισμένη στο βιβλίο του Matt Bai, η ταινία επικεντρώνεται στις τελευταίες μέρες της πολιτικής καριέρας του Hart. Ο γερουσιαστής, που υποδύεται ο Hugh Jackman, ήταν αφοσιωμένος στην ιδέα να αλλάξει την αμερικανική ηγεσία, ενώ ο τύπος σκάλιζε την προσωπική του πλευρά. Όταν η Miami Herald λαμβάνει μία ανώνυμη πληροφορία ότι ο Hart έχει εξωσυζυγική σχέση, τα πράγματα γίνονται πιο προσωπικά. Μία ολονύκτια παρακολούθηση έξω από το σπίτι του γερουσιαστή οδηγεί σε φωτογραφίες μιας μη αναγνωρίσιμης νεαρής γυναίκας που μπαίνει και βγαίνει. Ο Hart, που έχει επικρίνει τα κουτσομπολιά για την προσωπική ζωή σε σχέση με την πολιτική, προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Όμως, όταν αποκαλύπτεται ότι η νεαρή γυναίκα λέγεται Donna Rice (την υποδύεται η Sara Paxton) και ότι είναι ένα μοντέλο που ο γερουσιαστής γνώρισε σε ένα πάρτι που γινόταν σε σκάφος, τότε τα μέσα ενημέρωσης παθαίνουν φρενίτιδα. O υπεύθυνος της καμπάνιας του Hart, Bill Dixon, που τον ενσαρκώνει ο J.K. Simmons, προσπαθεί να σώσει την ζημιά και η σύζυγος του Hart, Lee (Vera Farmiga) παλεύει με τη δική της στάση απέναντι σε όλο αυτό. O Hart προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, μέχρι που συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να κάνει πολλά.

«Αυτή είναι μια στιγμή όπου το έδαφος κλονίζεται κάτω από τα πόδια όλων. Ο κόσμος άλλαξε μετά από αυτό. Το 1987, είχαμε την πρώτη κουτσομπολίστικη τηλεοπτική εκπομπή, είχαμε τα δορυφορικά κανάλια, το CNN έδινε δορυφορικά τηλέφωνα στους ρεπόρτερ για πρώτη φορά και οι γυναίκες άλλαζαν το εργασιακό καθεστώς. Όλα αυτά έγιναν για πρώτη φορά και δημιούργησαν τις συνθήκες για την αποτυχία του Hart» λέει ο Reitman. «Είναι επίσης η στιγμή που θέτει το ερώτημα που μας απασχολεί τώρα. Πού πρέπει να στρέφουν την προσοχή τους τα μέσα ενημέρωσης, ποια είναι η αποδεκτή συμπεριφορά για όσους έχουν εξουσία, τι συμβαίνει όταν διαρρέεις απόρρητες πληροφορίες και πόσο δικαιούμαστε να ξέρουμε πράγματα για την προσωπική ζωή των άλλων». Jason Reitman

«Ήξερα λίγα για το σκάνδαλο» λέει ο Jackman. «Αλλά δεν ήξερα πόσο δυνατός ήταν, πόσα είχε να προσφέρει και τι σήμαινε εκείνη η περίοδος για το μέλλον της πολιτικής και της δημοσιογραφίας στην Αμερική. Το σενάριο έριξε φως σε αυτή την καμπή της ιστορίας. O Gary έμεινε στην ιστορία για αυτή τη μικρή στιγμή της ζωής του, αντί για αυτά που θα ήθελε να τον θυμούνται. Όταν τον συνάντησα, μου είπε για τα σχέδια του για το μέλλον και έμεινα άναυδος. Κατάλαβα ότι έχασε μία ευκαιρία, ένας από τους πιο ευφυείς πολιτικούς των καιρών μας κι όμως ποτέ δεν πραγματοποίησε τις ιδέες του».

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Jason Reitman.
Σενάριο bασισμένο στο βιβλίο «All the Truth is Out» του Matt Bai: Matt Bai, Jay Carson, Jason Reitman, Chris Coy, Alex Karpovsky.
Ηθοποιοί: Hugh Jackman, Vera Farmiga, J.K. Simmons, Alfred Molina, Molly Ephraim, Alex Karpovsky ,Josh Brener, Tommy Dewey.
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Eric Steelberg
Σχεδιασμός Παραγωγής: Steven Saklad
Κοστούμια: Danny Glicker
Μοντάζ: Stefan Grube
Μουσική: Rob Simonsen