Disney: κλασικά παραμύθια με εκρηκτική δράση

disney-klasika-paramuthia-me-ekriktiki-drasi

Φωτογραφία:ΙΜDb. Η Mia Wasikowska στην ταινία «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Τim Burton

ΤΡΙΤΗ, 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Ο κολοσσός της Disney ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επόμενη εντυπωσιακή παραγωγή ενός ακόμη κλασικού παραμυθιού: «Η ωραία και το τέρας» με ισχυρές δόσεις δράσης και εντυπωσιακά εφέ θα αποτελέσει το νέο στοίχημα για το φημισμένο στούντιο.

Στον απόηχο της εμπορικής επιτυχίας της ταινίας «Οζ Μέγας και παντοδύναμος» που σκιαγραφεί το άγνωστο παρελθόν του μάγου του Οζ, οι υπεύθυνοι της Disney σχεδιάζουν το επόμενο blockbuster που θα ενθουσιάσει το νεανικό (και όχι μόνο) κοινό.

Ο βρετανός συγγραφέας Joe Ahearne, ο σεναριογράφος του πρόσφατου θρίλερ του Danny Boyle «Trance» έχει ήδη προσληφθεί από το στούντιο και εργάζεται πάνω στο νέο, φιλόδοξο εγχείρημα. Άλλωστε μετά την επιτυχία στο box office της ταινίας «Οζ μέγας και παντοδύναμος» που είχε κάνει εντυπωσιακό άνοιγμα το πρώτο σαββατοκύριακο της προβολής της αγγίζοντας τα 150 εκατομμύρια δολάρια αλλά και τη φρενίτιδα που προκάλεσε η «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του ευφάνταστου Tim Burton, φαίνεται ότι τα κλασικά παραμύθια αποτελούν το νέο χρυσωρυχείο. Ειδικά όταν προσφέρονται στο κοινό με το σωστό μείγμα δράσης και σασπένς.

Η Disney έχει ήδη προετοιμάσει τη νέα εκδοχή της «Ωραίας Κοιμωμένης» για την επόμενη χρονιά, με την ταινία «Maleficent» και την Angelina Jolie στο ρόλο της κακιάς βασίλισσας. Οι πρόσφατες παραγωγές της Disney μπορεί να βασίζονται σε αγαπημένα παραμύθια, όμως υιοθετούν μια διαφορετική οπτική. Στην «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Burton, η ηρωίδα επιστρέφει στον μαγικό κόσμο του Lewis Carroll ως νεαρή κοπέλα. Το φιλμ «Oζ μέγας και παντοδύναμος» ξετυλίγει τον ερχομό του μάγου στη χώρα του Οζ. Η ιστορία της «Ωραίας Κοιμωμένης» αποκαλύπτεται στην ταινία «Maleficent» μέσα από τα μάτια της μοχθηρής βασίλισσας. Αν πιστέψουμε τις πρώτες πληροφορίες από την ιστοσελίδα Deadline.com, τότε θα δούμε μια πιο «σκληρή» εκδοχή του παραμυθιού «Η ωραία και το τέρας». Άλλωστε ο τίτλος της ταινίας «Βeast» μας προδιαθέτει για αυτό το ενδεχόμενο.