Ο Andy Serkis είναι ο «Άρχοντας του Brexit»

gollum-theresa-may
ΤΡΙΤΗ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο Άγγλος ηθοποιός «επιστράτευσε» τον Gollum για να ζητήσει ένα νέο δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία.

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Μεγάλη Βρετανία το τελευταίο διάστημα σε σχέση με την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να είναι καταιγιστικές, αλλά οι Βρετανοί δύσκολα χάνουν το χιούμορ τους.

Ο Andy Serkis, γνωστός για τους motion capture ρόλους σε ταινίες, ετοίμασε ένα βίντεο για να σχολιάσει τις εξελίξεις και να ζητήσει ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit. Για τις ανάγκες του σκετς, ο Άγγλος ηθοποιός μεταμφιέστηκε σαν την πρωθυπουργό της χώρας Theresa May, με σαφείς αναφορές σε έναν άλλο εμβληματικό ρόλο του, αυτόν του Gollum από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Δείτε το πολιτικό βίντεο του Andy Serkis.

REX/Shutterstock / Pete Summers

Ο 54χρονος Serkis έχει μεγάλη εμπειρία από motion capture ερμηνείες σε μεγάλα franchises όπως το «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», «Star Wars» και «Πλανήτης των Πιθήκων».

Καθώς η «May» κάθεται μόνη της στο γραφείο της 10 Downing Street και της παραδίδεται η συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ, αρχίζει ένας «διάλογος» με δύο προσωπικότητες. «Ανακτούμε τον έλεγχο: χρήματα, σύνορα, νόμοι… μπλε διαβατήρια!» αναφέρει η πιο σατανική και μανιακή προσωπικότητα, για να αναρωτηθεί η πιο καταπιεσμένη προσωπικότητα για τις επιπτώσεις στον λαό και εάν πρέπει να ζητηθεί η άποψη του για μια τέτοια σοβαρή συμφωνία.

Η «συζήτηση» των δύο προσωπικοτήτων κορυφώνεται, με τον Serkis ως May να μένει μόνος στο σκοτεινό γραφείο με την πολύτιμη συμφωνία του Brexit στα χέρια του. Το πολιτικό μήνυμα ολοκληρώνεται με μια έκκληση για ένα νέο δημοψήφισμα. Μένει να φανεί εάν ο Άγγλος ηθοποιός θα επιστρατεύσει άλλους χαρακτήρες που έχει ενσαρκώσει, όπως τον King Kong, τον Caesar ή τον Supreme Leader Snoke, σε επόμενο μήνυμα του.