Παραιτήθηκε ο Kevin Hart από παρουσιαστής των Όσκαρ λόγω επίμαχων tweet

kevin-hart John Salangsang
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Οι διοργανωτές των βραβείων Όσκαρ πιάστηκαν απροετοίμαστοι και πλέον εξετάζουν μια λύση τύπου «Saturday Night Live».

Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε πως ο Kevin Hart θα είναι παρουσιαστής των 91ων βραβείων Όσκαρ. Ο κωμικός ηθοποιός όμως παραιτήθηκε από την θέση δύο μέρες αργότερα, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από μια σειρά ομοφοβικών αναρτήσεων του στο Twitter που είχε κάνει στο παρελθόν και που ήρθαν ξανά στο φως.

Invision/AP / Jordan Strauss

H θέση του παρουσιαστή των Όσκαρ έχει μείνει κενή.

Στην ανακοίνωση παραίτησης του ο Hart απολογήθηκε για τα επίμαχα σχόλια, εξηγώντας πως τα είχε κάνει τότε στο πλαίσιο του stand-up του. «Πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από την παρουσίαση των φετινών Όσκαρ. Αυτό έγινε επειδή δεν θέλω να αποσπάσω την προσοχή σε μια βραδιά που πρέπει να είναι γιορτή για τόσους απίστευτα ταλαντούχους καλλιτέχνες. Πραγματικά ζητώ συγνώμη από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα για τα ασυναίσθητα λόγια μου από το παρελθόν» έγραψε στο Twitter.

«Λυπάμαι που πόνεσα ανθρώπους. Εξελίσσομαι και θέλω να συνεχίσω. Στόχος μου είναι να φέρνω ανθρώπους κοντά και όχι να τους απομακρύνω. [Έχω] μεγάλη αγάπη και εκτίμηση για την Ακαδημία. Ελπίζω να συναντηθούμε ξανά» έγραψε σε μια δεύτερη ανάρτηση του σχετικά με την απόφαση του.

Νωρίτερα ο κωμικός είχε απαντήσει στους επικριτές του μέσω ενός βίντεο στο Instagram, όπου τόνισε πως έχει ήδη αναφερθεί και απολογηθεί στο παρελθόν για τα συγκεκριμένα επίμαχα σχόλια. «Μεγαλώνεις και μαθαίνεις, μεγαλώνεις και ωριμάζεις. Ζω για να αγαπώ, παρακαλώ πάρτε την αρνητική ενέργεια σας και αξιοποιήστε την σε κάτι εποικοδομητικό. Αυτό που είναι κατανοητό δεν χρειάζεται να ειπωθεί. Αγαπώ τους πάντες, για άλλη μια φορά. Εάν επιλέξετε να μην με πιστέψετε, αυτό είναι πάνω σε εσάς, να έχετε μια όμορφη μέρα» σχολίασε την ανάρτηση του.

NBC

Το καστ του «Saturday Night Live» θα ήταν μια πρωτότυπη λύση.

Η εξέλιξη φαίνεται πως έπιασε τους διοργανωτές των Όσκαρ απροετοίμαστους, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα κάποιος αντικαταστάτης. Σύμφωνα με άρθρο του Variety η Ακαδημία επιθυμεί να βρει έναν παρουσιαστή που «να μην είναι πολύ ακραίος», αλλά αντιλαμβάνονται πως μια «ασφαλής λύση» όπως ο Jimmy Fallon, μπορεί να έχει επιπτώσεις στην τηλεθέαση. Το διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει για το θέμα και πηγές του άρθρου αναφέρουν πως υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει μια ομάδα παρουσιαστών, θυμίζοντας το φορμάτ εκπομπών όπως το «Saturday Night Live».