Μετά τα LEGO, έρχονται τα Playmobil

playmobil-the-movie
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Anya Taylor-Joy, Daniel Radcliffe, Kenan Thompson, Adam Lambert και Meghan Trainor δανείζουν τις φωνές τους στην animated ταινία.

Η ραγδαία άνοδος των ψηφιακών μέσων ψυχαγωγίας στις προτιμήσεις των παιδιών τις τελευταίες δεκαετίες αναμφίβολα έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στις παραδοσιακές εταιρείες παραγωγής παιχνιδιών. Μια από αυτές, η δανέζικη LEGO κατάφερε όμως να κάνει με μεγάλη επιτυχία το άλμα στο «ψηφιακό μέλλον» της ψυχαγωγίας, επενδύοντας σε μεγάλα franchises – όπως «Star Wars» και «Χάρι Πότερ» –  αλλά και σε μια δική της σειρά ταινιών.

Θέλοντας να μιμηθεί την επιτυχία της LEGO, η γερμανική Brandstätter αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως για μια ταινία βασισμένα στα Playmobil και ήδη κυκλοφόρησε ένα πρώτο teaser τρέιλερ. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Marla και του Charlie, οι οποίοι ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο των Playmobil για μια επική περιπέτεια. Όπως και στην περίπτωση των ταινιών LEGO, ο κόσμος των Playmobil είναι χτισμένος πάνω στα γνώριμα παιχνίδια και το χιούμορ είναι συχνά αυτοαναφορικό.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Lino DiSalvo (με πλούσια εμπειρία ως animator σε μεγάλες παραγωγές όπως το «Μαλλιά κουβάρια», «Μπολτ» και «Ψυχρά κι ανάποδα») και το σενάριο φέρει την υπογραφή των Greg Erb, Jason Oremland και Blaise Hemingway. Η Anya Taylor-Joy και ο Gabriel Bateman ερμηνεύουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ στην animated ταινία δανείζουν τις φωνές τους και οι Daniel Radcliffe, Kenan Thompson, Adam Lambert και Meghan Trainor. Η ταινία αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της τον Αύγουστο του 2019.