Το σίκουελ του «Αβαταρ» προ των πυλών

to-sikouel-tou-abatar-pro-ton-pulon

Φωτογραφία: ΙΜDb: η Zoe Saldana στην ταινία «Avatar»

ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Λίγα χρόνια έχουν περάσει από το ταξίδι μας στην Πανδώρα, και η αναμονή για την κινηματογραφική επιστροφή στo μυθικό πλανήτη του «Άβαταρ» κορυφώνεται.

Τουλάχιστον όμως οι φανατικοί της ταινίας, πλέον, γνωρίζουν ότι ο σκηνοθέτης James Cameron δουλεύει πυρετωδώς το σενάριο για το sequel της τεράστιας εισπρακτικής επιτυχίας του 2009.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Cameron που φαίνεται να έχει πάρει όλη την ταινία «πάνω του» μιας κι εκτελεί χρέη σεναριογράφου, σκηνοθέτη και παραγωγού, αποκάλυψε ότι έχει εγκατασταθεί σε μια μικρή φάρμα στη Νέα Ζηλανδία για τη συγγραφή του σεναρίου. «Προκειμένου να γράψεις για ένα τόσο ιδιαίτερο μέρος όπως η Πανδώρα, πρέπει να ζήσεις σε ένα κόσμο που να της μοιάζει», εξηγεί.

Όσο για το αν νιώθει πιεσμένος ετοιμάζοντας το sequel της πιο επιτυχημένης ταινίας όλων των εποχών, ο ίδιος επιμένει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Παραδέχεται τη δυσκολία της δημιουργίας sequels γενικότερα μιας και «πρέπει να είναι πρωτότυπα με απροσδόκητες εξελίξεις, διατηρώντας παράλληλα τα αγαπημένα κι οικεία στο κοινό στοιχεία, που έκαναν το αρχικό φιλμ επιτυχία». «Είναι μια πρόκληση που έχω ξαναπεράσει και δεν ανησυχώ περισσότερο από όσο πρέπει», τονίζει με αυτοπεποίθηση.

Άλλωστε το σενάριο βρίσκεται πλέον στην αγαπημένη φάση του Cameron. «Όλα μοιάζουν να έχουν μπει σε μια σειρά», δηλώνει. «Τώρα είναι που γίνεται διασκεδαστικό. Οι χαρακτήρες μιλούν και το σενάριο ουσιαστικά γράφεται μόνο του». Πριν όμως φτάσει στο σημείο αυτό, τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Αστειευόμενος είχε πει στον συνάδελφό του Peter Jackson, σεναριογράφο και σκηνοθέτη των ταινιών του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», ότι για εκείνον ήταν εύκολο γιατί είχε τα βιβλία έτοιμα σε αντίθεση με τον ίδιο τον Cameron, που έπρεπε να γράψει πρώτα τα βιβλία στο μυαλό του κι ύστερα να βγάλει το σενάριο.

Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι ο Cameron ετοιμάζει δύο sequels της επιτυχημένης ταινίας φαντασίας, και φήμες θέλουν τις Zoë Saldana και Sigourney Weaver να στελεχώνουν για ακόμα μια φορά το cast. Τα γυρίσματα για το «Άβαταρ 2» θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2013, ενώ η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις σκοτεινές αίθουσες τη σεζόν 2015- 2016.