Λαθροθήρας οφείλει να βλέπει το «Μπάμπι» της Disney κάθε μήνα ως τιμωρία

bambi
ΤΡΙΤΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Τα αμερικάνικα δικαστήρια αποφάσισαν να συμπεριλάβουν τη συγκεκριμένη παράμετρο στην ποινή φυλάκισης.

Ο David Berry Jr βρέθηκε ένοχος από τα δικαστήρια του Μιζούρι για την εμπλοκή του σε μια από τις σημαντικότερες υποθέσεις λαθροθηρίας στην ιστορία της πολιτείας. Εκατοντάδες ελάφια θανατώθηκαν παράνομα, κυρίως σε βραδινές ώρες, με στόχο τα κεφάλια τους για την κατασκευή τροπαίων.

Στη δίκη που ακολούθησε ο Berry ομολόγησε την εμπλοκή του και καταδικάστηκε σε περίπου ένα χρόνο φυλάκιση. Παράλληλα όμως ο δικαστής διέταξε τον Berry να παρακολουθεί την ταινία «Μπάμπι» της Disney «τουλάχιστον μια φορά κάθε μήνα» για τη διάρκεια της ποινής του.

Disney

Σε μια από τις πιο σπαρακτικές σκηνές της κλασσικής animated ταινίας του 1942, ένας κυνηγός σκοτώνει τη μητέρα του Μπάμπι, αφήνοντας έτσι το μικρό ελαφάκι μόνο του και απροστάτευτο. Η πρώτη προβολή του Berry έχει ήδη προγραμματιστεί για τις 23 Δεκεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με δηλώσεις περιβαλλοντολόγου στην Springfield News-Leader, οι λαθροθήρες έπαιρναν τα κεφάλια των άγριων ελαφιών για να δημιουργήσουν τρόπαια και άφηναν τα σώματα να σαπίσουν – κάτι το οποίο, σχολίασε, είναι δείγμα «απληστίας και εγωισμού». Το Associated Press αναφέρει σε άρθρο του πως ο πατέρας και δύο αδέρφια του Berry καθώς και άλλος ένας άνδρας βρέθηκαν ένοχοι για την ίδια υπόθεση και πλήρωσαν πρόστιμα της τάξης των 51.000 δολαρίων και τα δικαστικά έξοδα.