Τελικά είναι το «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» χριστουγεννιάτικη ταινία;

die-hard
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Παρά τις ενστάσεις του Bruce Willis, η Fox θεωρεί την κλασική περιπέτεια ως την «καλύτερη χριστουγεννιάτικη ιστορία» όλων των εποχών.

Ένα νέο τρέιλερ της Twentieth Century Fox δίνει επίσημη απάντηση σε ένα από τα πιο φιλοσοφικά ερωτήματα του Χόλυγουντ των τελευταίων δεκαετιών: το «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» είναι χριστουγεννιάτικη ταινία ή όχι; Σύμφωνα με τους παραγωγούς, είναι «η σπουδαιότερη χριστουγεννιάτικη ιστορία που έχει ειπωθεί ποτέ».

Δείτε το νέο χριστουγεννιάτικο τρέιλερ του «Πολύ σκληρός για να πεθάνει»

Το νέο τρέιλερ παρουσιάζει τον ήρωα της ταινίας, John McClane, ως έναΝ άνδρα που «απλά θέλει είναι να περάσει τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του», όμως τα πράγματα δεν πάνε βάσει σχεδίου. Το εορταστικό τρέιλερ μάλιστα τελειώνει με το λογότυπο της ταινίας στολισμένο με πολύχρωμα φώτα για να στηρίξει ακόμα περισσότερο την ιδέα πως πρόκειται για μια χριστουγεννιάτικη ταινία.

Παρά τα πολλά debate πάνω στην κατηγοριοποίηση του «Πολύ σκληρός για να πεθάνει, ο Bruce Willis έχει εκφράσει την άποψη πως δεν πρόκειται για χριστουγεννιάτικη ταινία. Ο ηθοποιός ξεκαθάρισε τη θέση του στην εμφάνισή του στο «The Comedy Central Roast of Bruce Willis».

Ο σεναριογράφος της ταινίας, Steve E. de Souza, πάντως έχει τονίσει πως το «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» είναι ξεκάθαρα χριστουγεννιάτικη ταινία, αφού, πέραν πολλών εορταστικών στοιχείων, η ταινία περιλαμβάνει μια γυναίκα που πρόκειται να γεννήσει.