Οι «Πειρατές της Καραϊβικής» θα συνεχίσουν χωρίς τον Johnny Depp

pirates-of-the-caribbean
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Οι σεναριογράφοι του «Deadpool» έχουν αναλάβει να φέρουν μια νέα «ενέργεια και ζωντάνια» στο franchise της Disney.

Ο Johnny Depp δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, αφού πέραν της πολυσυζητημένης δικαστικής διαμάχης με τους πρώην μάνατζερ του, ο οξύθυμος χαρακτήρας του τον έχει βάλει σε νέες περιπέτειες και πλέον η θέση του στο Χόλυγουντ είναι αβέβαιη. Παρά το γεγονός ότι η J.K. Rowling έχει στηρίξει δημόσια τον ηθοποιό, πολλοί θαυμαστές του «Χάρι Πότερ» έχουν ζητήσει την αντικατάσταση του στην πρίκουελ σειρά «Φανταστικά Ζώα», ενώ η  Disney φέρεται σχεδιάζει να κάνει ένα reboot των «Πειρατών της Καραϊβικής» χωρίς τον Johnny Depp.

Οι φήμες για τους «Πειρατές της Καραϊβικής» κυκλοφόρησαν πριν από λίγους μήνες και αναζωπυρώθηκαν μέσω μια πρόσφατης συνέντευξης του επικεφαλής κινηματογραφικών παραγωγών της Disney Sean Bailey για το Hollywood Reporter. Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε ευθέως τον Bailey πώς οραματίζεται το franchise χωρίς τον Depp, ο Bailey απάντησε πως «θέλουμε να φέρουμε μια νέα ενέργεια και ζωντάνια» στις ταινίες, εκθειάζοντας το πετυχημένο δίδυμο του «Deadpool» Rhett Reese και Paul Wernick, τους οποίος χαρακτήρισε ως την «κλωτσιά στο παντελόνι» που χρειάζεται το franchise.

Στην ίδια συνέντευξη το διευθυντικό στέλεχος της Disney μίλησε για τα πρόσφατα ριμέικ κλασικών ταινιών, όπως τα «Βιβλίο της Ζούγκλας», «Πεντάμορφη και το Τέρας», «Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει» και «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» μεταξύ άλλων, καθώς και τα φιλόδοξα σχέδια για την πλατφόρμα streaming Disney+.

Σύμφωνα με τον Bailey η πλατφόρμα streaming θα δώσει την δυνατότητα στην Disney να δημιουργεί μια «ευρύτερη γκάμα ταινιών», οι οποίες όμως δεν είναι απαραίτητα οι μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες, όπως οι μεγάλες παραγωγές. Μέσω του Disney+, η εταιρεία παραγωγής θα μπορεί όμως να διαθέτει μεγαλύτερη ποικιλία παραγωγών, ενώ στόχος είναι κυκλοφορούν «εννέα με δέκα ταινίες το χρόνο» μέσω κινηματογράφων και streaming.