Η σταδιακή αποκαθήλωση του Johnny Depp

Johnny-depp David Dettmann
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο χολιγουντιανός αστέρας δεν θα εμφανιστεί στο reboot των «Πειρατών της Καραϊβικής» και η Disney θα γλυτώσει 90 εκατομμύρια δολάρια.

Τον περασμένο Δεκέμβριο διέρρευσε πως η Disney σκέφτεται να κάνει ένα reboot στους «Πειρατές της Καραϊβικής» χωρίς τον μεγάλο αστέρα των ταινιών, τον Johnny Depp. Οι φήμες αργότερα επιβεβαιώθηκαν, με το συγγραφικό δίδυμο του «Deadpool» Rhett Reese και Paul Wernick να ισχυρίζονται πως η κίνηση είναι η «κλωτσιά» που χρειάζεται το franchise.

Τα συνολικά έσοδα της πιο πρόσφατη ταινίας της σειράς, το «Οι πειρατές της Καραϊβικής: Η εκδίκηση του Σαλαζάρ» του 2017, κυμάνθηκαν στα 794 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Σε πρώτη ανάγνωση το ποσό φαίνεται εντυπωσιακό, όπως πρόκειται για την χειρότερη επίδοση στην ιστορία του franchise, καθώς το μπάτζετ της παραγωγής έχει εκτιμηθεί στα 230 με 320 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με άρθρο του Forbes, εφόσον η Disney συνεχίσει το franchise χωρίς τον Depp, θα γλυτώσει περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια από την αμοιβή του. Το άρθρο τονίζει όμως πως κάτι τέτοιο αναπόφευκτα θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στις εισπράξεις της ταινίας αφού παρά τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, ο Depp θεωρείται ακόμα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα του Χόλυγουντ. Στην περίπτωση λοιπόν που η Disney συνεχίσει χωρίς τον Depp, θα πρέπει λοιπόν να βρει έναν άλλο αντίστοιχα μεγάλο αστέρα να «κουβαλήσει» το franchise στις πλάτες του.

Ο Johnny Depp έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο για τις δικαστικές διαμάχες του με τους πρώην μάνατζερ του (όπου έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες της πλουσιοπάροχης ζωής του), το συνεργείο της τελευταίας του παραγωγής, καθώς και την πρώην σύζυγο του Amber Heard. Σε ένα νέο του άρθρο το Hollywood Reporter δημοσίευσε δικαστικά έγγραφα από τις καταθέσεις της Heard, όπου μιλά για την κακοποίηση που φέρεται να υπέστη από τον χολιγουντιανό αστέρα.

Shutterstock / Andrea Raffin

«Ο Johnny και εγώ αναφερόμαστε στην άλλη του προσωπικότητα, το κομμάτι του εαυτού του που είναι παρόν όταν με χτυπά – το αποκαλούμε “το τέρας” και το έχουμε αποκαλέσει “τέρας” για πολλά χρόνια» ισχυρίστηκε η Heard στην κατάθεση της. Σε ένα άλλο σημείο η Heard περιέγραψε ένα συμβάν του 2016, όπου ο Depp φέρεται να πέταξε ένα τηλέφωνο στο κεφάλι της «όσο πιο δυνατά μπορούσε». Ένας γείτονας άκουσε τις φωνές της Heard και δήλωσε στο δικαστήριο πως είδε τον Depp να κραδαίνει ένα μπουκάλι κρασί και να σπάει αντικείμενα.

Η Heard εξήγησε πως δεν κινήθηκε νομικά μετά από παρότρυνση των δικηγόρων της, ενώ ο Depp έδωσε μια διαφορετική ερμηνεία του συμβάντος, ισχυριζόμενος πως πέταξε το τηλέφωνο μαλακά σε έναν καναπέ και ότι η Heard τραυματίστηκε επειδή έσπαγε αντικείμενα μόνη της. Το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε το 2016 και η Heard στην συνέχεια δώρισε τα εφτά εκατομμύρια δολάρια που έλαβε ως αποζημίωση.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές στην συνέχεια δήλωσαν πως δεν υπήρξαν «ψευδείς κατηγορίες» και ότι ποτέ δεν είχαν σκοπό να κακοποιήσουν ο ένας τον άλλον, ο Depp έχει ήδη αντιμετωπίσει προβλήματα και αντιδράσεις. Θαυμαστές της σειράς του «Χάρι Πότερ» κάλεσαν την παραγωγή των ταινιών «Φανταστικά ζώα» να αντικαταστήσουν τον Depp – ο οποίος ενσαρκώνει τον μάγο Γκρίντελβαλντ. Αυτό είναι κάτι το οποίο ενδεχομένως συζητήθηκε και απορρίφθηκε σαν ενδεχόμενο, με την δημιουργό και σεναριογράφο των ταινιών J.K. Rowling να στηρίζει δημόσια τον ηθοποιό.