Θα παρακολουθούσατε μια ταινία κλειδωμένοι μέσα σε ένα φέρετρο;

bela-lugosi-dracula
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Το «πιο κλειστοφοβικό σινεμά του κόσμου» ανοίγει τις πόρτες του στην Σουηδία

Το φεστιβάλ κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ άνοιξε την αυλαία του για πρώτη φορά το 1979 και έκτοτε έχει γίνει μια από τις σπουδαιότερες σκανδιναβικές κινηματογραφικές διοργανώσεις. Φέτος με την συμπλήρωση 40 ετών, οι διοργανωτές σχεδίασαν μια πρωτότυπη εμπειρία για τους τολμηρούς σινεφίλ – μια προβολή μέσα σε ένα φέρετρο.

Στη σχετική ανακοίνωση για «το πιο κλειστοφοβικό σινεμά του κόσμου», οι διοργανωτές εξηγούν όπως οι θεατές θα κλειδωθούν μέσα σε μια «ειδικά διαμορφωμένη σαρκοφάγο» για να παρακολουθήσουν τη νέα ταινία των Pella Kagerman και Hugo Lilja με τίτλο «Aniara».

Δείτε το τρέιλερ του «Aniara»

Η επιλογή της ταινίας για τη συγκριμένη προβολή δεν είναι τυχαία, αφού το υπαρξιακό δράμα επιστημονικής φαντασίας των δύο σκηνοθετών είναι βασισμένο στο ομώνυμο ποίημα του Harry Martinson. Το ποίημα, το οποίο εκδόθηκε το 1956, εξετάζει τις θεματικές απομόνωσης και εμμονής του πληρώματος ενός διαστημόπλοιου που ταξιδεύει στο άγνωστο. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Emelie Jonsson, Bianca Cruzeiro, Arvin Kananian, Anneli Martini Jennie Silfverhjelm, Emma Broomé και Jamil Drissi.

Όσοι τολμηροί ενδιαφέρονται για την πρωτότυπη και κλειστοφοβική προβολή, μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια μέσω της επίσημης σελίδας του φεστιβάλ. Ο αριθμός των εισιτηρίων είναι περιορισμένος και οι προβολές θα πραγματοποιηθούν από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2019.