Ο Aquaman σπάει τα ταμεία και τα ρεκόρ

aquaman
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η πρώτη solo ταινία του υδάτινου υπερήρωα της DC ξεπέρασε τις προσδοκίες των παραγωγών και ήδη σχεδιάζουν μια συνέχεια.

Η νέα ταινία της Warner Bros με επίκεντρο τον Aquaman έχει σπάσει τα ταμεία παγκοσμίως, με τις εισπράξεις να εκτιμώνται στα 887 εκατομμύρια δολάρια. Η επίδοση καθιστά το «Aquaman» ως μια από τις πιο πετυχημένες ταινίες με ήρωες της DC, καθώς ξεπέρασε το αμφιλεγόμενο «Batman v Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης», του οποίου οι εισπράξεις ανήρθαν στα 873 εκατομμύρια δολάρια.

Βεβαίως, παρά τον ενθουσιασμό για τον υδάτινο υπερήρωα των κόμικς, το «Aquaman» με τον Jason Momoa δύσκολα θα μπορέσει να ξεπεράσει το «Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η επιστροφή» του Christopher Nolan με τον Christian Bale, του οποίου οι εισπράξεις στα διεθνή box office υπολογίζονται στο 1,085 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν κυκλοφόρησε το 2012. Δεδομένης της γενικότερης ανταπόκρισης του κοινού στις πρόσφατες ταινίες του cinematic universe της DC, η επιτυχία του «Aquaman» συγκρίνεται με αυτή της «Wonder Woman».

DC

Ο σκηνοθέτης του «Aquaman», James Wan, πάντως εξέφρασε την ενόχλησΉ του για τον παραγκωνισμό της ταινίας του από τους διοργανωτές των Όσκαρ. Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανάρτηση του Wan στο Facebook, η ταινία άξιζε μια υποψηφιότητα στην κατηγορία των ειδικών εφέ και κατέκρινε στη συνέχεια την Ακαδημία, χαρακτηρίζοντας την απόφασΉ της «αίσχος».

Η τεράστια επιτυχία του «Aquaman» αναμφίβολα ξεπέρασε τις προσδοκίες των παραγωγών και πλέον έχουν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για ένα σίκουελ. Η αποκάλυψη έγινε από την Amber Heard, η οποία ενσαρκώνει τη σύζυγο του ήρωα Mera, σε συνέντευξΉ της στο Hollywood Reporter. Εκεί η Heard σχολίασε πως οι παραγωγοί «ήταν πεπεισμένοι» για την επιτυχία της ταινίας πριν την κυκλοφορία της και έχουν ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό μιας συνέχειας, συμπληρώνοντας πως δεν έχει βρεθεί ακόμα ο κατάλληλος σεναριογράφος.