Αθώος δηλώνει ο Kevin Spacey ενώπιον των αμερικανικών δικαστηρίων

kevin-spacey Richard Shotwell
ΤΡΙΤΗ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο ηθοποιός αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης πέντε ετών εφόσον βρεθεί ένοχος στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση.

Ο Kevin Spacey εμφανίστηκε στα δικαστήρια της Μασαχουσέτης την Δευτέρα, όπου δήλωσε αθώος στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση. Οι δικηγόροι του Spacey είχαν ζητήσει να μην παρευρεθεί στο δικαστήριο με τον ισχυρισμό πως η παρουσία του «θα όξυνε την αρνητική δημοσιότητα που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με την υπόθεση», κάτι το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό από τις δικαστικές αρχές.

Έτσι λοιπόν ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας ένα γκρι κοστούμι και δήλωσε «αθώος» στις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης που αντιμετωπίζει για ένα συμβάν που φέρεται να έγινε σε εστιατόρια της Μασαχουσέτης το 2016. Σύμφωνα με το 18χρονο – τότε – θύμα που εργαζόταν ως σερβιτόρος, ο Spacey φέρεται να κατέβασε το φερμουάρ του παντελονιού του, να έβαλε το χέρι του μέσα και στην συνέχεια χάιδεψε τα γεννητικά όργανα του.

Η πλευρά του ηθοποιού απάντησε πως οι κατηγορίες προέρχονται από έναν «μεθυσμένο συκοφάντη που δεν έχει αποδείξεις για ανάρμοστη επαφή». Παράλληλα οι δικηγόροι του Spacey ζήτησαν από το δικαστήριο να διατηρηθούν τα δεδομένα και μηνύματα που αντάλλαξαν το θύμα με τον ηθοποιό από το φερόμενο συμβάν και για τους επόμενους έξι μήνες, τονίζοντας πως τα στοιχεία θα απαλλάξουν τον Spacey από τις κατηγορίες.

Το δικαστήρια απαγόρευσαν στον κατηγορούμενο Spacey να έρθει σε επαφή με το φερόμενο θύμα ή τους συγγενείς του, μετά από αίτημα της εισαγγελίας. Εφόσον ο ηθοποιός βρεθεί ένοχος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως πέντε έτη και η επόμενη ακροαματική διαδικασία θα διεξαχθεί στις 4 Μαρτίου.