Τα παιδικά χρόνια του Tony Soprano στη μεγάλη οθόνη

sopranos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Το πρίκουελ της κλασσικής σειράς του HBO θα διαδραματίζεται την εποχή μεγάλων κοινωνικών και φυλετικών εντάσεων στο Νιούαρκ.

Η πρίκουελ ταινία του «Sopranos», η οποία τιτλοφορείται «The Many Saints of Newark», θα επικεντρωθεί στα παιδικά χρόνια του πρωταγωνιστή της σειράς Tony Soprano. Η επιβεβαίωση ήρθε από τον δημιουργό της σειράς David Chase, σε μια συνέντευξη που έδωσε στα πλαίσια της 20ής επετείου από την προβολή του πρώτου επεισοδίου της σειράς τον Ιανουάριου του 1999.

«Με ενδιέφερε το Νιούαρκ και η ζωή στο Νιούαρκ εκείνο τον καιρό. Πήγαινα εκεί κάθε Σάββατο βράδι για δείπνο με τους παππούδες μου. Αλλά αυτό που ενδιέφερε περισσότερο ήταν τα παιδικά χρόνια του Tony. Με ενδιέφερε να τα εξετάσω. Η ταινία θα ασχοληθεί με τις εντάσεις μεταξύ των μαύρων και λευκών [στο Νιούαρκ] εκείνο τον καιρό και ο Tony Soprano θα είναι μέρος αυτού, αλλά ως παιδί» εξήγησε ο Chase στο Deadline.

HBO

Όπως παραδέχεται ο δημιουργός της σειράς, για μεγάλο διάστημα ήταν αρνητικός στην προοπτική μιας πρίκουελ ταινίας και παρά το γεγονός ότι η παραγωγή έχει πάρει το πράσινο φως από τις New Line και Warner Bros, παραμένει «ιδιαίτερα ανήσυχος». Με μια διάθεση σαρκασμού άλλωστε, εξέφρασε την πεποίθηση πως οι φαν της σειράς «τον περιμένουν εκεί έξω με καραμπίνες».

Τελικά ο Chase ενέδωσε στην ιδέα και αποφάσισε να δημιουργήσει το πρίκουελ λόγω του ενδιαφέροντος του για το Νιούαρκ, από όπου κατάγονται οι γονείς του και έλαβαν χώρα μεγάλες αναταραχές. Το καλοκαίρι του 1967 είχε σημαδευτεί από φυλετικές εντάσεις σε πολλές αμερικάνικες πόλεις που κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις. Στο Νιούαρκ του Νιού Τζέρσεϋ οι αναταραχές ξεκίνησαν με αφορμή την σύλληψη και τον άγριο ξυλοδαρμό ενός Αφροαμερικανού ταξιτζή από την τοπική αστυνομία και κράτησαν από τις 12 έως τις 17 Ιουλίου. Σε αυτές τις τέσσερις μέρες σημειώθηκαν πολλές συγκρούσεις στους δρόμους της πόλης, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 26 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατοντάδες άλλοι.

HBO

«Ζούσα στα προάστια του Νιού Τζέρσεϋ την εποχή που έγιναν και η κοπέλα μου εργαζόταν στο κέντρο του Νιούαρκ. Άρχισα να σκέφτομαι για εκείνα τα γεγονότα και το οργανωμένο έγκλημα και απλά με ενδιέφερε να αναμείξω εκείνα τα δύο στοιχεία. [Η ταινία] θα δείξει τα πράγματα όταν ήταν καλά. Η μαφία ήταν καλογυαλισμένη εκείνη την εποχή, το πώς ντυνόντουσαν και τι έκαναν. Εκείνες οι παραδόσεις ακολουθήθηκαν πιο χαλαρά στην σειρά. Τότε δεν ήταν τύποι που φόραγαν αθλητικές φόρμες» κατέληξε στη συνέχεια ο Chase.