Τα Oscars θα απονεμηθούν χωρίς παρουσιαστή φέτος

oscar-oskar Jordan Strauss
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την αρχική επιλογή του Kevin Hart, οι διοργανωτές των βραβείων αποφάσισαν να πειραματιστούν.

Με την τηλεθέαση των Όσκαρ να έχει πέσει αισθητά τα τελευταία χρόνια, οι διοργανωτές των βραβείων αποφάσισαν να προχωρήσουν με ορισμένες αλλαγές στο φορμάτ της τελετής. Ορισμένες από αυτές, όπως η δημιουργία ενός νέου βραβείου για την πιο «δημοφιλή ταινία», προκάλεσαν αντιδράσεις, οπότε και επανεξετάστηκαν. Σύμφωνα με ένα άρθρο του Variety, η επόμενη σημαντική αλλαγή της διοργάνωσης θα είναι να πραγματοποιηθεί χωρίς παρουσιαστή.

Αρχικά οι διοργανωτές των βραβείων είχαν συμφωνήσει με τον Kevin Hart να παρουσιάσει τα βραβεία, όμως λίγο αργότερα ο κωμικός ηθοποιός ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στην τελετή, λόγω του σάλου που δημιουργήθηκε από ορισμένες ομοφοβικές αναρτήσεις στο Twitter. Ο Hart απολογήθηκε δημόσια για τις αναρτήσεις που είχε κάνει στο παρελθόν και παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές των Όσκαρ τον επαναπροσέγγισαν, ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να παρουσιάσει τα βραβεία.

REX/Shutterstock / John Salangsang

O Hart ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να παρουσιάσει τα βραβεία μετά τις αρνητικές αντιδράσεις.

Έτσι λοιπόν οι διοργανωτές σκέφτηκαν να πρωτοτυπήσουν φέτος και να κινηθούν χωρίς παρουσιαστή, αφού τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά αφού η τελετή απονομής των βραβείων έχει προγραμματιστεί για τις 24 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον media consultant Brad Adgate η επιλογή οποιουδήποτε παρουσιαστή μπορεί να είναι προβληματική και πως οι εποχές παρουσιαστών τύπου Bob Hope και Billy Crystal έχουν περάσει προ πολλού.

Εφόσον δεν αλλάξει κάτι, αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που τα Όσκαρ δεν θα έχουν παρουσιαστή, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί ανεπιτυχώς στην επίσημη τελετή του 1989. Αντί για τον παραδοσιακό μονόλογο η τελετή είχε ξεκινήσει με μια ενδεκάλεπτη μουσική παράσταση, η οποία ουσιαστικά κατέστρεψε την καριέρα του παραγωγού Allan Carr, ενώ ο Rob Lowe ακόμα προσπαθεί να την ξεχάσει.

Invision/AP / Chris Pizzello

Το αξέχαστο μπέρδεμα των φακέλων στην απονομή του 2017 αποτελεί ένα από τα «highlight» των τελευταίων ετών.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει και περιπτώσεις με πολλαπλούς παρουσιαστές, όπως τους Bob Hope, Jack Lemmon, Rosalind Russell και Donald Duck (με την βοήθεια της τεχνολογίας) το 1958, τους Carol Burnett, Michael Caine, Charlton Heston και Rock Hudson το 1973 και τους Chevy Chase, Goldie Hawn και Paul Hogan το 1987. Τελευταία φορά που υπήρχε πάνω από ένας παρουσιαστής ήταν στην τελετή του 2011 με τους James Franco και Anne Hathaway. Μένει να φανεί εάν η νέα απόπειρα των διοργανωτών για μια απονομή χωρίς παρουσιαστή θα στεφθεί με επιτυχία.