Stephenie Meyer: τα βαμπίρ φεύγουν ενώ οι εξωγήινοι έρχονται στη μεγάλη οθόνη

stephenie-meyer-ta-bampir-feugoun-eno-oi-eksogiinoi-erxontai-sti-megali-othoni

Φωτογραφία:ΙΜDb. H Saoirse Ronan και ο Jake Abel σε μια χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας «The host»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Οι θαυμαστές των ταινιών «Twilight» δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. Η αγαπημένη τους συγγραφέας, η Stephenie Meyer, θα δει άλλο ένα μυθιστόρημά της να μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, σε σκηνοθεσία του Andrew Niccol: πρόκειται για το «The host», μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, με ενισχυμένες δόσεις ρομαντισμού.

Οι συντελεστές της νέας παραγωγής ελπίζουν ότι θα κατορθώσουν να φέρουν πίσω στις αίθουσες το κοινό των ταινιών «Twilight», θέτοντας τις βάσεις για την επόμενη κινηματογραφική επιτυχία, με μια νέα σειρά ταινιών. Αφήνοντας πίσω τα βαμπίρ που την έκαναν διάσημη για χάρη των εξωγήινων, η Stephenie Meyer σε πρόσφατες δηλώσεις της δεν φαίνεται αγχωμένη για το νέο αυτό κινηματογραφικό στοίχημα. «Δεν προσπαθώ να κάνω άλλο ένα Twilight –φαινόμενο, οπότε δεν αισθάνομαι ιδιαίτερα πιεσμένη», δήλωσε η 39χρονη συγγραφέας στο Reuters. «Ήθελα μόνο να γίνει μια πραγματικά καλή ταινία. Ήθελα να δω τις εικόνες που είχα στο κεφάλι μου στη μεγάλη οθόνη και να είμαι ικανοποιημένη. Αυτό έχει επιτευχθεί».

Στη σειρά ταινιών «Τwilight» το ρομάντζο ανάμεσα σε μια θνητή, ένα βαμπίρ και έναν λυκάνθρωπο, απέφερε στο box office κέρδη 3,3 δις. Δολαρίων. Στo «Τhe host» υπάρχει και πάλι ένα ερωτικό τρίγωνο με επίκεντρο μια γυναίκα, όμως οι ομοιότητες σταματούν εδώ. Πρόκειται για μια φουτουριστική περιπέτεια με εξωγήινες ψυχές που εισβάλλουν και αποκτούν τον έλεγχο της ανθρώπινης φυλής. Η ιστορία διαδραματίζεται κυρίως στη φαντασία του κεντρικού χαρακτήρα κι αυτή η ιδιαιτερότητα έκανε τη Meyer να αμφιβάλλει για το κατά πόσο θα μπορούσε να γίνει εφικτή η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου. «Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να γυριστεί σε ταινία. Όλα συμβαίνουν μέσα στο κεφάλι ενός ανθρώπου. Δεν πίστευα ότι αυτό θα μπορούσε να αποδοθεί οπτικά, μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε ο σκηνοθέτης Andrew Niccol…», τόνισε η συγγραφέας.

Πρωταγωνίστρια της πολυαναμενόμενης αυτής περιπέτειας που θα κάνει σήμερα πρεμιέρα στις ΗΠΑ, είναι η ιρλανδή ηθοποιός Saoirse Ronan. Ενσαρκώνει την πεισματάρα και αποφασισμένη Melanie Stryder, της οποίας το σώμα έχει καταλάβει μια εξωγήινη ύπαρξη με το όνομα Wanda. Οι δύο ψυχές μοιράζονται το ίδιο σώμα και η σχέση τους περνά από αρκετές διακυμάνσεις. Αρχικά είναι εχθροί αλλά αργότερα συμφιλιώνονται και σταδιακά συνεργάζονται για να σώσουν την ανθρώπινη φυλή από την εξαφάνιση. Τα πράγματα ωστόσο μπερδεύονται όταν η Melanie επανασυνδέεται με τον αγαπημένο της (Max Irons) ενώ η Wanda αρχίζει να ερωτεύεται τον φίλο του (Jake Abel).Στο πρωταγωνιστικό καστ συμμετέχουν επίσης η Diane Kruger και ο William Hurt.

Τα μυθιστορήματα της σειράς «Twilight», έχουν σπάσει το ρεκόρ των 100 εκατομμυρίων αντιτύπων παγκοσμίως, σύμφωνα με το Reuters. Tώρα η συγγραφέας εργάζεται πάνω σε δύο νέα βιβλία για τη σειρά «The host».