Έφηβη προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα επιχειρώντας το «Bird Box Challenge»

bird-box

Bird Box

ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Το Netflix έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως για τους κινδύνους του παιχνιδιού εμπνευσμένου από την ταινία τρόμου με την\ Sandra Bullock.

Μια 17χρονη κοπέλα στην Γιούτα των ΗΠΑ είχε την φαεινή ιδέα να επιχειρήσει το λεγόμενο «Bird Box Challenge» με το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ένα σοβαρό δυστύχημα. Όπως οι ήρωες της ταινίας, η έφηβη οδηγός κάλυψε τα μάτια της, αλλά στη συνέχεια τράκαρε με ένα άλλο αυτοκίνητο, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τις ζωές της ίδιας, του 16χρονου συνεπιβάτη της και των επιβατών στο άλλλο όχημα.

Στο «Bird Box» η Sandra Bullock και τα δύο παιδιά της πρέπει να ταξιδέψουν με τα μάτια κλειστά, καθώς εάν αντικρίσουν τα υπερφυσικά τέρατα της ταινίας τότε τρελαίνονται και οδηγούνται στην αυτοκτονία. Έτσι λοιπόν o χαρακτήρας της Bullock προσπαθεί να διασχίσει ένα δάσος και ένα ποτάμι, μεταξύ άλλων, με τα μάτια της καλυμμένα, για να καθοδηγήσει την οικογένειά της στην ασφάλεια.

Πολλοί φανς της ταινίας έχουν επιχειρήσει να εκτελέσουν μια σειρά από καθημερινές δραστηριότητες με καλυμμένα τα μάτια, το λεγόμενο «Bird Box Challenge» που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να είναι διασκεδαστικό, όμως το παιχνίδι ενέχει σοβαρούς κινδύνους και το Netflix έχει αναγκαστεί να προβεί σε δημόσια έκκληση να μην το επιχειρήσει κανείς.

«Είναι απλά αδικαιολόγητο να κάνει κανείς κάτι επικίνδυνο όπως αυτό, όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για όλους τους άλλους στον δρόμο» σχολίασε ο υπαστυνόμος Travis Lyman για το συμβάν. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Γιούτα, η 17χρονη θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για απερίσκεπτη οδηγητική συμπεριφορά.