Νέα τηλεοπτική σειρά εποχής από τον δημιουργό του «Πύργου του Ντάουντον»

Julian-fellowes-downton-abbey
ΤΡΙΤΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Το «Belgravia» αφηγείται την ιστορία και τις σχέσεις δύο αντίζηλων οικογενειών στο Λονδίνο της βικτωριανής εποχής.

Ο Julian Fellowes, δημιουργός της σειράς «Ο πύργος του Ντάουντον» ετοιμάζει μια νέα δραματική σειρά εποχής για το βρετανικό ITV. Σύμφωνα με πληροφορίες του Deadline, ο Fellowes φέρεται να έχει αναλάβει την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος «Belgravia» του ιδίου που εκδόθηκε το 2016.

Το μυθιστόρημα του Fellowes ξεκινά τις παραμονές της Μάχης του Βατερλώ και διαδραματίζεται στο Λονδίνο της δεκαετίας του 1840, παραμονές. Στο επίκεντρο του βιβλίου βρίσκονται δύο οικογένειες, οι «παρηκμασμένοι» αριστοκράτες Bellasis που ζουν στην χλιδάτη πλατεία Belgrave και οι «λίγο λιγότερο μεγαλοπρεπείς» νεόπλουτοι Trenchard στην πλατεία Eaton.

YouTube

Ο Julian Fellowes πρόσφατα έγραψε το σενάριο για την κινηματογραφική μεταφορά του «Πύργου του Ντάουντον».

Ο James Trenchard, ο οποίος υπηρέτησε με τον Δούκα του Γουέλινγκτον, θέλει όσο τίποτα άλλο να αναρριχηθεί κοινωνικά και να γίνει αποδεκτός στην «καλή κοινωνία». Μέσω των Belasis θα βρει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Όπως γίνεται αντιληπτό, το «Belgravia» θυμίζει αρκετά τον «Πύργο του Ντάουντον» καθώς εξετάζει την κοινωνική διαστρωμάτωση της βρετανικής κοινωνίας κατά τη βικτωριανή περίοδο.

Το «Belgravia» είχε κυκλοφορήσει αρχικά σε ψηφιακή εκδοχή τον Ιούνιο του 2015 μέσω εφαρμογής. «Συντονίζεσαι, βλέπεις το πραγματικό σπίτι και γνωρίζεις τους χαρακτήρες. Όταν λέει κάπου Βατερλώ, πατάς τη λέξη και σου λέει πως “η Μάχη του Βατερλώ έλαβε χώρα στις 18 Ιουνίου 1815”. Νομίζω είναι διασκεδαστικό» είχε σχολιάσει ο συγγραφέας για την ψηφιακή έκδοση του βιβλίου του.