Ταινίες της εβδομάδας (17/1/2019)

at-eternitys-gate
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η ερμηνεία του Willem Dafoe ως Vincent van Gogh και η νέα ταινία του Νίκου Ζαπατίνα ξεχωρίζουν στις νέες επιλογές της εβδομάδας.

«Στην πύλη της αιωνιότητας» (At Eternity's Gate)
Η ζωή και το έργο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ με έμφαση στα χρόνια που έζησε στην Αρλ της Γαλλίας, τότε που μαγεμένος από το γαλλικό τοπίο και φως δημιούργησε μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα του, όπως η «Eναστρη Νύχτα», το «Υπνοδωμάτιο στην Αρλ» και τη σειρά «Ηλιοτρόπια».
Σκηνοθεσία: Julian Schnabel, Σενάριο: Jean-Claude Carrière και Julian Schnabel, Ερμηνεύουν: Willem Dafoe, Rupert Friend, Oscar Isaac και Mads Mikkelsen.

«Glass»
Ο Κύριος Γκλας (αλλιώς Ελάιτζα Πράις) εντοπίζει τον Ντέιβιντ Νταν και μαζί καταδιώκουν το Κτήνος, την υπεράνθρωπη εκδοχή του Κραμπ, σε μια σειρά από συναντήσεις που κλιμακώνονται έκρυθμα, ενώ ο δαιμόνιος Πράις ενορχηστρώνει παρασκηνιακά την κατάσταση, κρύβοντας μυστικά από τους δύο άντρες.
Σκηνοθεσία και σενάριο: M. Night Shyamalan, Ερμηνεύουν: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Bruce Willis, Samuel L. Jackson.

«Αστερίξ: Τo μυστικό του μαγικού ζωμού» (Astérix: Le secret de la potion magique)
Έπειτα από μια πτώση κατά τη συγκομιδή του γκι, ο δρυΐδης Πανοραμίξ αποφασίζει πως είναι καιρός να εξασφαλίσει το μέλλον του χωριού. Μαζί με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ ξεκινά ένα ταξίδι στον γαλατικό κόσμο, αναζητώντας έναν νεαρό, ταλαντούχο δρυΐδη, για να του μεταδώσει το Μυστικό του Μαγικού Ζωμού.
Σκηνοθεσία: Alexandre Astier, Louis Clichy, Σενάριο: Alexandre Astier, Ερμηνεύουν: Κώστας Δαρλάσης, Ντίνος Σούτης, Τάσος Κωστής και Ανδρέας Ευαγγελάτος.

«Περιμένοντας τη Νονά»
O Ηρακλής και o Αγησίλαος είναι δύο επιστήθιοι φίλοι που ζουν με την προσδοκία επικείμενης κληρονομιάς στη Νάξο και μετά από ένα απροσδόκητο περιστατικό, εγκαταλείπουν την Αθήνα για το νησί. Η Φαίδρα, ελληνικής καταγωγής, κάνει το παρθενικό της ταξίδι στην Ελλάδα, παρά τις έντονες αντιδράσεις της μητέρας Ερμιόνης στη Γερμανία. Η συνάντηση όλων στο νησί θα γίνει αφορμή για καταστάσεις ζωής... και θανάτου. Και ενώ οι κηδείες διαδέχονται η μια την άλλη, η ζωή αναγεννάται σε ένα απροσδόκητο φινάλε.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Νίκος Ζαπατίνας, Ερμηνεύουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Λευτέρης Ελευθερίου, Demy και Κατερίνα Παπουτσάκη.

«Στους διαδρόμους» (In den Gängen)
Ο εσωστρεφής και ντροπαλός Κρίστιαν, ο οποίος ξεκινά να εργάζεται σε ένα τοπικό σούπερ μάρκετ παθιάζεται σε εμμονικό βαθμό τόσο με τη δουλειά του όσο και με μια συνάδελφό του.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Thomas Stuber, Ερμηνεύουν: Sandra Hüller, Peter Kurth, Franz Rogowski και Henning Peker.

«Η ιστορία της πράσινης γραμμής» (The Story of the Green Line)
Κυπριακό δράμα με κεντρικό ήρωα τον Κύπρο, έναν Ελληνοκύπριο στρατιώτη που υπηρετεί στην πράσινη γραμμή της Λευκωσίας, ο οποίος ανακαλύπτει ότι ένας από τους απέναντι, ο Μουράτ, μένει στο κατεχόμενο σπίτι του. Όταν ο Μουράτ του φέρνει από το σπίτι του μια φωτογραφία με τον νεκρό του πατέρα, αποδέχεται την πρότασή του να κάνουν κι οι δυο τους ένα κρυφό ταξίδι στην «άλλη πλευρά».
Σκηνοθεσία και σενάριο: Πανίκκος Χρυσάνθου, Ερμηνεύουν: Μιχάλης Σοφοκλέους, Cihan Tariman, Matthias Lier και Μαρία Μουστάκα.

«Κάτω από το δέντρο» (Undir trénu)
O Άτλι, πατέρας μιας τετράχρονης, χωρίζει με τη σύντροφό του κι αναγκάζεται να επιστρέψει στο πατρικό του, όπου βυθίζεται στη διαμάχη που έχουν οι γονείς του με τους γείτονές λόγω της σκιάς του πανέμορφου γιγαντιαίου δέντρου τους, το οποίο «καταπατά» στην αυλή των γειτόνων. Η κλιμάκωση θα είναι ραγδαία, με συνέπεια, πολύ σύντομα, να χαθεί κάθε έλεγχος. Καταστρέφονται περιουσίες, κατοικίδια εξαφανίζονται και κυκλοφορεί η φήμη πως ο γείτονας εθεάθη με αλυσοπρίονο.
Σκηνοθεσία: Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, Σενάριο: Huldar Breiðfjörð και Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, Ερμηνεύουν: Steinþór Hróar Steinþórsson, Edda Björgvinsdóttir, Sigurður Sigurjónsson και Þorsteinn Bachmann.