Hugh Jackman: ο «Wolverine» στην Ιαπωνία

hugh-Jackman-o-wolverine-stin-iaponia-wolverine-stin-iaponia

Φωτογραφία:ΙΜDb. «The Wolverine»

ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

O Hugh Jackman φορά ξανά τη στολή του Wolverine και ταξιδεύει στην Ιαπωνία για την τελευταία κινηματογραφική περιπέτεια του ήρωα της Marvel.

Το πρώτο trailer για το φιλμ «The Wolverine», με τον Hugh Jackman στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μόλις κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει τον μεταλλαγμένο ήρωα αδύναμο, να παλεύει για τη ζωή του στην Ιαπωνία.

Η νέα αυτή ταινία δανείζεται την ιστορία της από ένα κόμικ γραμμένο το 1982 από τον Chris Claremont και τον Frank Miller (θυμηθείτε την εξαιρετική ταινία «Αμαρτωλή πόλη» και την επιτυχημένη συνεργασία του με τον Robert Rodriguez).

Στη νέα περιπέτεια, ο ήρωας της Marvel θα έρθει αντιμέτωπος με τον αρχηγό του ιαπωνικού οργανωμένου εγκλήματος (yakuza) αλλά και με σαμουράι οπλισμένους με ηλεκτροφόρα πανοπλία. Σε αντίθεση με την προηγούμενη ταινία, αυτή, τοποθετείται χρονολογικά μετά τις περιπέτειες των X-men στο φιλμ του 2006.

Η ομάδα του Καθηγητή Xavier έχει πλέον διαλυθεί και ο Wolverine είναι ιδιαιτέρως ευάλωτος εφόσον έχει χάσει τη δύναμη της αυτο-ίασης εξαιτίας μιας δόλιας συνομωσίας.

Με σλόγκαν «όταν είναι απόλυτα τρωτός, είναι κι απόλυτα επικίνδυνος», το «The Wolverine» αποτελεί την έκτη εμφάνιση του ήρωα στη μεγάλη οθόνη και τη δεύτερη προσωπική ταινία του. Μολονότι η πρώτη «X-Men Origins: Wolverine», δεν ενθουσίασε τους κριτικούς, τα 373 εκατομμύρια εισπράξεων ήταν αρκετά για να πείσουν τους συντελεστές για τη συνέχεια του franchise.

Μαζί με τον Jackman πρωταγωνιστούν οι Τao Okamoto και Svetlana Khodchenkova, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο James Mangold, της οσκαρικής ταινίας του 2006, Walk the Line. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Αγγλία στις 24 Ιουλίου, ενώ αυτή τη φορά τα στούντιο της 20th Century Fox θα είναι πιο προσεκτικά για να αποφευχθεί η διαρροή υλικού της ταινίας, όπως συνέβη τέσσερα χρόνια πριν. Τότε το πρώτο φιλμ είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο ένα μήνα πριν την επίσημη κυκλοφορία του, με αρνητικές συνέπειες στα συνολικά κέρδη του.