Ο σκηνοθέτης του «Toy Story 3» και «Coco» αποχωρεί από την Pixar

toy-story-3
ΤΡΙΤΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο βραβευμένος με Όσκαρ, Lee Unkrich, εξήγησε πως ήρθε η ώρα «για νέες προκλήσεις και νέες περιπέτειες».

Μετά από 25 χρόνια, ο σκηνοθέτης και animator Lee Unkrich ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Disney Pixar, λέγοντας πως «έχει έρθει η ώρα για νέες προκλήσεις και νέες περιπέτειες». Ο Unkrich σκηνοθέτησε την τρίτη ταινία της σειράς «Toy Story» το 2010 και πιο πρόσφατα ήταν επικεφαλής του βραβευμένου με Όσκαρ «Coco».

Πριν αναλάβει κεντρικό ρόλο στην σκηνοθεσία της Pixar, ο Unkrich είχε εργαστεί στα «Toy Story 2», «Ψάχνοντας τον Νέμο» και «Μπαμπούλας Α.Ε.». Ο 51 ετών σκηνοθέτης έκανε γνωστή την απόφαση του μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter το περασμένο Σάββατο.

«Μου είναι αδύνατο να εκφράσω επαρκώς πόσο επικό ήταν αυτό το ταξίδι 25 ετών και πόσο σημαίνει για μένα που εργάστηκα δίπλα σε τόσο φανταστικούς ανθρώπους και εξαιρετικά ταλέντα. Πολλοί είστε σαν οικογένεια για μένα και μου είναι σχεδόν αδιανόητο να φανταστώ να μην δουλεύω πια εκεί στην Pixar μαζί σας. Αλλά η ζωή πρόκειται να αλλάξει και τώρα έχει έρθει η ώρα μου για νέες προκλήσεις και νέες περιπέτειες» τόνισε ο σκηνοθέτης.

Disney

To «Coco» κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού και καλύτερης animated ταινίας.

Στην συνέχεια της ανάρτησης του ο Unrich εξήγησε πως δεν σκοπεύσει να σκηνοθετήσει ταινίες για κάποιο άλλο στούντιο, αλλά ότι θα περάσει χρόνο με την οικογένεια του και ότι θα αφοσιωθεί σε άλλα ενδιαφέροντα που έχει παραμελήσει.

«Συχνά λέω σε κόσμο πως το χειρότερο πράγμα του να δουλεύεις στην Pixar είναι πως ποτέ δεν κατάφερα να δω “την καινούρια ταινία της Pixar” χωρίς να έχω εργαστεί πάνω σε αυτή ή να γνωρίζω τα πάντα. Αν και θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να μου παρουσιαστεί αυτή η ευκαιρία, ανυπομονώ. Θα είμαι ο πρώτος στην ουρά για να δω τι θα δημιουργήσετε μαζί» κατέληξε ο Unkrich.

Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις της Disney, η επόμενη original παραγωγή της Pixar τιτλοφορείται «Onward». Στην animated ταινία που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2020 αναμένονται να δανείσουν τις φωνές τους ο Chris Pratt, η Julia Louis-Dreyfus, ο Tom Holland και η Octavia Spencer.