Αντιμέτωπος με σοβαρές καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης ο Bryan Singer

bryan-singer Vianney Le Caer
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο νομικός εκπρόσωπος του σκηνοθέτη διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς για περιπτύξεις και προτιμήσεις σε ανήλικους.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Bryan Singer είχε προβεί σε μια «προληπτική» διάψευση ενός άρθρου που επρόκειτο να δημοσιευτεί στο περιοδικό Esquire και το οποίο θα εστίαζε σε μια σειρά καταγγελιών για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. Τελικά το σχετικό άρθρο δημοσιεύτηκε μέσω του περιοδικού Atlantic και περιγράφει τις καταγγελίες τεσσάρων ανδρών.

Ένας από τους καταγγέλλοντες, ο Victor Valdovinos, ισχυρίζεται πως όταν εργαζόταν ως κομπάρσος στην ταινία «Μαθήματα φόβου» του Singer από το 1998, ο σκηνοθέτης του επιτέθηκε σεξουαλικά στα αποδυτήρια στο σετ των γυρισμάτων. Δύο άλλοι άνδρες με τα ψευδώνυμα Eric και Andy ισχυρίζονται πως έκαναν σεξ με τον Singer όταν ο σκηνοθέτης γνώριζε πως ήταν ανήλικοι (15 και 17 χρονών αντίστοιχα), ενώ ο τέταρτος άνδρας με το ψευδώνυμο Ben φέρεται να έκανε στοματικό έρωτα στον Singer όταν ήταν «17 ή 18».

REX/Shutterstock / Eric Charbonneau

Ο δικηγόρος του Bryan Singer διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Το περιοδικό υπογραμμίζει πως μίλησε σε «πάνω από 50 πηγές» στην 12μηνη έρευνα του. Πολλοί από τους ανθρώπους που μίλησαν στο περιοδικό για τις εμπειρίες του αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχολογικής υγείας, όπως «εθισμό σε ναρκωτικές ουσίες, κατάθλιψη και διαταραχή μετατραυματικού στρες». Ο νομικός εκπρόσωπος του σκηνοθέτη, Andrew Brettler, αμφισβήτησε το άρθρο, δήλωσε πως ο Singer ουδέποτε συνελήφθη ή κατηγορήθηκε για κάποιο έγκλημα, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τις σεξουαλικές επαφές και προτιμήσεις του για νεαρούς άνδρες.

Οι καταγγελίες για την φερόμενη συμπεριφορά του Bryan Singer άρχισαν να έρχονται στο φως μετά την απόλυση του από τους παραγωγούς του «Bohemian Rhapsody» και αντικατάσταση του από τον Dexter Fletcher. Ο  Singer τότε είχε κατηγορηθεί πως βίασε τον Cesar Sanchez-Guzman το 2003, όταν ήταν 17 ετών, με τον σκηνοθέτη να διαψεύδει κατηγορηματικά σε δηλώσεις στο TMZ τους ισχυρισμούς.

BFA/REX/Shutterstock / John Salangsang

Ο πρωταγωνιστής του «Bohemian Rhapsody» ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε για τις καταγγελίες που αντιμετωπίζει ο Singer.

Μετά την δημοσίευση του άρθρου, ο Rami Malek δήλωσε στους Los Angeles Times πως δεν γνώριζε για τις σχετικές καταγγελίες. «Απ’ όσο ήξερα, ήμουν στα υπόψη πριν καν εμπλακεί ο Bryan. Έτσι είχα το κεφάλι μου κάτω καθώς προετοιμαζόμουν για [την ταινία] περίπου ένα χρόνο πριν την ώρα της και ποτέ δεν κοίταξα πραγματικά πάνω. Δεν ήξερα πολλά για τον Bryan. Νομίζω πως οι καταγγελίες ήταν, είτε θέλετε να το πιστέψετε είτε όχι, κάτι το οποίο δεν γνώριζα και αυτό είναι. Ποιος ξέρει τι συμβαίνει με αυτά, αλλά νομίζω πως βρήκαμε έναν τρόπο να ξεπεράσουμε όλα όσα μας έτυχαν» εξήγησε ο ο πρωταγωνιστής του «Bohemian Rhapsody» .

Παρά τις επίσημης δηλώσεις παραγωγών σχετικά με την αντικατάσταση του λίγο πριν την ολοκλήρωση της υποψήφιας για Όσκαρ βιογραφικής ταινίας, ο Singer φέρεται να απολύθηκε λόγω της «άστατης συμπεριφοράς» του κατά την διάρκεια των γυρισμάτων. Τον Οκτώβριο ο Malek μάλιστα είχε σχολιάσει διπλωματικά πως είχε «σαφείς καλλιτεχνικές διαφορές» με τον σκηνοθέτη.