Το Netflix προειδοποιεί: «Μη δείτε αυτό το ντοκιμαντέρ για τον Ted Bundy μόνοι σας»

ted-bundy Mark Foley
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Συγκλονίζει το ντοκιμαντέρ για τα ειδεχθή εγκλήματα που διέπραξε ο κατά συρροή δολοφόνος τη δεκαετία του 1970.

Το Netflix κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τους φόνους που διέπραξε ο Ted Bundy και προειδοποίησε του συνδρομητές του να μη το δουν μόνοι τους. Το «Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes» κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη και είναι βασισμένο στη δημοσιογραφική έρευνα των Stephen Michaud και Hugh Aynesworth.

Οι δύο δημοσιογράφοι είχαν συναντηθεί και πήραν μια σειρά συνεντεύξεων από τον Ted Bundy το 1980, όταν και βρισκόταν στην πτέρυγα των μελλοθανάτων. Το ντοκιμαντέρ είναι χωρισμένο σε τέσσερα μέρη και περιλαμβάνει αποσπάσματα των συζητήσεων μεταξύ των δημοσιογράφων και του Bundy, καθώς και πλούσιο αρχειακό υλικό.

«Για εμάς με ένα διδακτορικό σε podcast πραγματικών εγκλημάτων, το “Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes” κυκλοφορεί μέσω streaming. Ίσως να μη το δείτε μόνοι σας» ανακοίνωσε το Netflix μέσω Twitter. Όπως φαίνεται από τα σχόλια πολλών χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά συγκλονιστικό, δικαιολογώντας έτσι την προειδοποίηση του Netflix.

Ο Bundy εκτελέστηκε στις φυλακές της Φλόριντα στις 24 Ιανουαρίου 1989, έχοντας ομολογήσει 30 φόνους γυναικών και κοριτσιών σε επτά πολιτείες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ερευνητών όμως, ενδέχεται να διέπραξε ακόμα περισσότερους φόνους. Ο κατά συρροή δολοφόνος εκμεταλλευόταν την χαρισματική προσωπικότητα και το παρουσιαστικό του για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του.  

AP

Το ντοκιμαντέρ κυκλοφόρησε ανήμερα της 30ής επετείου εκτέλεσης του Bundy.

Σε ορισμένες περιπτώσεις επιδιδόταν σε νεκροφιλία, ενώ είχε αποκεφαλίσει τουλάχιστον 12 από τα θύματα και κράτησε τα κεφάλια τους ως «ενθύμια» στο διαμέρισμά του. Η δράση του Bundy ενέπνευσε πολλές ταινίες τρόμου που ακολούθησαν, όπως το «Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι» και το «Η σιωπή των αμνών».