Liam Neeson: «Θα κάνω ταινίες δράσης μέχρι να γελάσει το κοινό»

liam-neeson Erik Pendzich
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο 66χρονος ηθοποιός αποκάλυψε τις πρώτες σκέψεις του για την «Αρπαγή» και την αναπάντεχη επιτυχία της.

Πριν από λίγα χρόνια, η καριέρα του Liam Neeson αναβίωσε χάρη σε μια σειρά ταινιών δράσης, όπως τη σειρά «Η αρπαγή». Παρά την επιτυχία των συγκεκριμένων ταινιών, ο Βορειοιρλανδός ηθοποιός είχε αφήσει να εννοηθεί πως έχει κουραστεί από τις περιπέτειες, όμως λίγους μήνες αργότερα επέστρεψε λέγοντας πως θα συνεχίσει να παίζει σε αυτές «μέχρι να τον θάψουν».

Έχοντας μια νέα ταινία δράσης στον ορίζοντα, το «Cold Pursuit» του Νορβηγού σκηνοθέτη Hans Petter Moland, ο Neeson επανέλαβε την πρόθεσή του να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε ταινίες του είδους. Ο 66χρονος ηθοποιός ισχυρίστηκε στο Entertainment Weekly πως ο νέος του ρόλος διαφέρει αρκετά από προηγούμενους αντίστοιχους, όπως στο «H αρπαγή», επειδή είναι «ερασιτέχνης».

Ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Neeson στο «Cold Pursuit» είναι «ερασιτέχνης», σε αντίθεση με τον πιο «επαγγελματία» Bryan Mills της «Αρπαγής».

Παράλληλα όμως ο Neeson αναφέρθηκε στο «Η αρπαγή» και αποκάλυψε πως ποτέ δεν είχε φανταστεί πως η ταινία θα μπορούσε να αλλάξει τόσο δραματικά την καριέρα του. Όταν διάβασε το σενάριο, το θεώρησε διασκεδαστικό καθώς θα έκανε παρέα με κασκαντέρ και «θα πλάκωνε κακούς» όλη μέρα, σε αντίθεση με τις πιο «απαιτητικές» δραματικές παραγωγές στις οποίες είχε συνηθίσει. Μάλιστα δεν πίστευε πως η ταινία θα πετύχαινε και είχε την εντύπωση ότι πρόκειται για μια straight-to-video παραγωγή που δεν θα προβαλλόταν καν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο Neeson θα συνεχίσει να παίζει σε πιο ποιοτικές, δραματικές παραγωγές, αλλά εξήγησε πως οι ταινίες δράσης θα παραμείνουν προτεραιότητα «μέχρι να γελάσει το κοινό».

Χάρη στην τεράστια επιτυχία που γνώρισε με τον συγκεκριμένο ρόλο, ο 66χρονος Neeson εξήγησε πως πλέον λαμβάνει πολλά σενάρια για ταινίες δράσης όπου η ηλικία του πρωταγωνιστικού ήρωα έχει αλλάξει από την ηλικία των 37 στα «40 με 50». Ο ίδιος σχολίασε πως χαίρεται να παίζει σποραδικά σε πιο ποιοτικές παραγωγές όπως το ιστορικό δράμα «Σιωπή» του Martin Scorsese, όμως σκοπεύει να συνεχίσει να κάνει ταινίες δράσης «μέχρι να χρειαστεί ένα περιπατητήρα για να δείρει δύο τύπους», ενώ συμπλήρωσε πως αναγνωρίζει το γεγονός πως «το κοινό θα γελάσει πραγματικά».