Αποφασισμένος δηλώνει ο Sylvester Stallone για μια ταινία για τον Edgar Allan Poe

sylvester-stallone-edgar-allan-poe
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο βεταράνος χολιγουντιανός αστέρας έχει βάλει στόχο να ολοκληρώσει το σενάριο μιας βιογραφικής ταινίας για τον Αμερικάνο ποιητή.

Η καριέρα του Sylvester Stallone μπορεί να είναι κυρίως συνυφασμένη με τις επιδόσεις του μπροστά από την κάμερα, όμως η καριέρα του στον χώρο του θεάματος ξεκίνησε πίσω από αυτή, ως σεναριογράφος. Έχοντας βάλει την υπογραφή του σε ταινίες όπως τα «Ρόκι» και «Πρώτο αίμα», μεταξύ άλλων, είναι ίσως από τους πιο πετυχημένους κινηματογραφικούς αστέρες που έχουν διακριθεί για τις συγγραφικές ικανότητές του.

Ο Stallone μπορεί να ανακοίνωσε πως έκλεισε τον κύκλο του ως Rocky Balboa και πρωταγωνιστεί σε μια νέα (και λογικά τελευταία) ταινία ως John Rambo, όμως μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram αποκάλυψε το επόμενο μεγάλο project του: μια βιογραφική ταινία για το μεγάλο Αμερικάνο ποιητή Edgar Allan Poe.

Στο βίντεο ο Stallone δείχνει το γεμάτο σημειώσεις γραφείο και χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του σεναρίου για τον Poe ως «μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής» του. Συνεχίζοντας, όπως εξηγεί στην ανάρτησή του, ο Stallone εμπνεύστηκε από τον Poe στο ξεκίνημα της καριέρας του και για πολλές δεκαετίες σχεδίαζε να τον τιμήσει με μια ταινία με θέμα τη ζωή του.

Σποραδικά υπήρξαν κάποιες εξελίξεις – ο βετεράνος ηθοποιός μάλιστα σκόπευε να πρωταγωνιστήσει, αλλά καθώς πέρασαν τα χρόνια αντιλήφθηκε πως  δεν ήταν κατάλληλος για κάτι τέτοιο, οπότε στράφηκε στον Robert Downey Jr. για τον ρόλο. Όπως φαίνεται, ο Stallone είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να ολοκληρώσει το σενάριό του ( γιατί όχι και να σκηνοθετήσει) για να τιμήσει τον Poe με τον τρόπο του.