Ο Aquaman είναι και επίσημα ο πιο πετυχημένος ήρωας της DC στα box office

aquaman
ΤΡΙΤΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η Warner Brothers έχει ήδη δώσει το «πράσινο φως» για μια συνέχεια με τον υδάτινο υπερήρωα της DC.

Η πρώτη solo ταινία του Aquaman είναι τελικά μια αναπάντεχα μεγάλη επιτυχία της Warner Bros, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Box Office Mojo, τα έσοδά της έχουν ξεπεράσει τα 1,09 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Αυτό καθιστά την ταινία την πιο πετυχημένη στην ιστορία των ηρώων της DC, αφήνοντας πίσω ακόμα και το «Σκοτεινός Ιππότης: Η επιστροφή».

Η τρίτη ταινία του Christopher Nolan που κυκλοφόρησε το 2012 είχε 1,08 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικές εισπράξεις και βρίσκεται λοιπόν στη δεύτερη θέση των πιο πετυχημένων ταινιών βασισμένες σε ήρωες των κόμικ της DC. Το επίτευγμα της ταινίας του James Wan με τον Jason Momoa είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, καθώς ξεπέρασε τόσο το πολυαναμενόμενο αλλά απογοητευτικό «Batman v Superman: Αυγή της δικαιοσύνης» (873,6 εκατομμύρια δολάρια), όσο και την πρώτη solo ταινία της Wonder Woman (821 εκατομμύρια δολάρια).

DC

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη δεν προκαλεί εντύπωση που η Warner Bros έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό ενός σίκουελ. Το Deadline αναφέρει σε δημοσίευμά του πως ο Wan θέλει πρώτα να βρει το «κατάλληλο σενάριο» προτού συμφωνήσει για να επιστρέψει στη καρέκλα του σκηνοθέτη.

Ο Αυστραλός σκηνοθέτης βρίσκεται πλεονεκτική θέση στις διαπραγματεύσεις, καθώς με το «Aquaman» έγινε ο πρώτος που γύρισε ταινίες με έσοδα άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για διαφορετικά franchises – το 2015 είχε σκηνοθετήσει το «Μαχητές των δρόμων 7» για λογαριασμό της Universal.