Η ζωή του J.R.R. Tolkien στη μεγάλη οθόνη

tolkien
ΤΡΙΤΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ο Nicholas Hoult θα ενσαρκώσει τον συγγραφέα του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» στη νέα ταινία του Dome Karukoski.

Η ζωή του J.R.R. Tolkien, συγγραφέα της επικής σειράς φαντασίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τον Dome Karukoski. Τοn πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Tolkien» έχει αναλάβει ο Nicholas Hoult, ενώ δίπλα του θα εμφανιστούν η Lily Collins στοn ρόλο της συζύγου του, Edith, ο Craig Roberts, η Pam Ferris και ο Derek Jacobi, μεταξύ άλλων.

Η βιογραφική ταινία εστιάζει στα νεανικά χρόνια του Tolkien, ο οποίος έχοντας μείνει ορφανός βρίσκει τη φιλία, την αγάπη και την καλλιτεχνική έκφραση σε μια ομάδα «απόκληρων» στο σχολείο του. Παράλληλα όμως η ταινία του Karukoski εξιστορεί πώς ο συγγραφέας δημιούργησε τη Μέση Γη και επινόησε τις φανταστικές γλώσσες και τα ονόματα των βιβλίων του. Το «Tolkien» θα κάνει την πρεμιέρα του σε Αμερική και Μεγάλη Βρετανία τον προσεχή Μάιο.

O Ian McKellen δήλωσε πρόσφατα πως δεν θα έλεγε όχι σε μια πρόταση να επιστρέψει στον ρόλο του Gandalf που ερμήνευσε στις ταινίες του Peter Jackson.

Πέραν όμως της βιογραφικής ταινίας, οι θαυμαστές του Tolkien θα μπορέσουν να απολαύσουν μια νέα τηλεοπτική σειρά βασισμένη στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» από το Amazon. Η πλατφόρμα streaming έχει φιλόδοξα σχέδια για πέντε κύκλους, με τον πρώτο να αναμένεται να είναι έτοιμος το 2020 ή το 2021.